Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Κωστάρη-Ρωμανό

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται από τις 10 Νοέμβρη σε απεργία πείνας. Είχε προηγηθεί ο Ηρακλής Κωστάρης ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία από τις 28 Οκτώβρη. Και οι δύο διεκδικούν τα πιο βασικά και αυτονόητα: τις άδειες τους. Άδειες τις οποίες ακόμα και οι νόμοι αυτού του κράτους ορίζουν ότι δικαιούνται. Και οι δύο πέρασαν στο πανεπιστήμιο ενώ βρίσκονταν στη φυλακή. Και οι δύο δικαιούνται εκπαιδευτικές άδειες. Και οι δύο για καθαρά πολιτικούς λόγους δεν τις παίρνουν.

Το να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος δείχνει το εκδικητικό του πρόσωπο απέναντι σε πολιτικού κρατουμένους, φαντάζει πια αστείο. Προηγήθηκε η υπόθεση του Σ. Ξηρού, του Σακκά, του Στρατούλη και πολλών άλλων αγωνιστών που δέχτηκαν την επίθεση του κράτους. Εντός και εκτός των τοιχών τα κομμάτια της κοινωνίας που επιμένουν αν αγωνίζονται βιώνουν την συνθήκη έντασης της καταστολής και την επέκταση της κατάστασης εξαίρεσης. Κορυφαίες στιγμές της έντασης αυτής ήταν η δημιουργία των φυλακών τύπου ‘Γ στο Δομοκό και η κατάργηση των αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους.

Ακολουθώντας την πολιτική του προκατόχου του, Δένδια, ο νέος υπουργός δημόσιας τάξης Κικίλιας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους διευθυντές των φυλακών, παραβιάζουν προκλητικά ακόμα και τους δικούς τους (!) νόμους. Με ξεκάθαρα εκδικητικά κίνητρα καταπατούν κάθε δικαίωμα των κρατουμένων, χτίζοντας βήμα- βήμα μία φυλακή, όπου οι ζωές των εγκλείστων εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κέφια του εκάστοτε υπουργού, διευθυντή, ανθρωποφύλακα και πάει λέγοντας. Το μήνυμα έχει προφανή σκοπό να κατασαστήσει σαφές τι περιμένει όποιον επιμένει να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών, είτε αυτός αγωνίζεται με αξιοπρέπεια μέσα στη φυλακή, είτε εκτός αυτής… Ε λοιπόν θα μας βρουν απέναντι τους!

Είμαστε δίπλα σε όποιον/α κρατούμενο/η αγωνίζεται για καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΡΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 28, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League