Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ
ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΡΦΙΝ
ΤΗΝ 5η ΜΑΗ 2010

H ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
5 Μαίου 2010

Κηρύσσεται γενική απεργία μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Είναι μια μέρα που έχει καταγραφεί στην ιστορία των κοινωνικών-ταξικών αγώνων ως μια από τις μαζικότερες και μαχητικότερες διαδηλώσεις της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο. Για πολλές ώρες γίνονται συγκρούσεις μπροστά στη βουλή.

Οι 3 θάνατοι στη Μarfin

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, καίγεται η τράπεζα Μαρφίν του Βγενόπουλου και 3 εργαζόμενοι που βρίσκονται μέσα χάνουν τη ζωή τους. Με τη λήξη της απεργίας το κράτος και ο μιντιακός συφερτός ξεκινάν ένα ιδεολογικό παραλήρημα ενάντια τόσο στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και σε όσους αντιστέκονται στα συμφέροντά τους. Φυσικά κανείς τους δεν αναφέρει τις ευθύνες της ιδιοκτησίας της τράπεζας, τα ελλειπή μέτρα πυρόπροστασιας ή το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκεί υπό καθεστώς εργοδοτικού εκβιασμού.

Η μαζικότητα της διαδήλωσης αποσιωπήθηκε συστηματικά. Εξαθλίωση-ανεργία-φτώχια πέρασαν στα ψιλά γράμματα. Αυτοί που καθημερινά καταδικάζουν εκατοντάδες εργαζομένους στην ανέχεια και τελικά στον θάνατο έχυναν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για να εκμετελλευτούν με τον πιο χυδαίο τρόπο το θάνατο 3 ανθρώπων, για να σπείρουν τον φόβο σε όσους τολμάν να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και για να καλλιεργήσουν την ”θεωρία των 2 άκρων”. Οι θιασώτες της «καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται» την ίδια στιγμή χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, νομιμοποιούν τα ναρκοπέδια του ‘Εβρου, τους υγρούς τάφους του Αιγαίου, τα εργασιακά κάτεργα. Γιατί το κεφάλαιο ξέρει πως να διαχειριστεί τα πτώματα των εργαζομένων προς οφελός το- άλλωστε η ανθρώπινη ζώη για τα αφεντικά είναι αναλώσιμο προϊόν στη μηχανή του κέρδους.

29 Απριλίου 2011

Επετιακά του τραγικού γεγονότος το κράτος ανασύρει την υπόθεση της Μαρφίν για να στοχοποιήσει το κίνημα και να ενοχοποιήσει τον αναρχικό χώρο. Με χολιγουντιανό τρόπο προσάγονται 4 άτομα, ανάμεσά τους και ο αναρχικός Θοδωρής Σίψας, ώστε να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα γεγονότα της Μαρφίν. Γίνονται έρευνες στα σπίτια τους και κατάσχονται προσωπικά αντικείμενα ενώ τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. –όπως πάντα- παίρνουν το ρόλο του αυτόκλητου δικαστή. Τα εξιλαστήρια θύματα βρέθηκαν. Μια ολόκληρη σκευωρία στήνεται στις πλάτες των θυμάτων με γελοία στοιχεία για να πιστοποιηθεί η «ενοχή» τους. Τα υποτιθέμενα στοιχεία είναι μερικές φωτογραφίες από κάμερες, οι οποίες δεν εμφανίζουν κάποιον από τους προσαχθέντες να έχει όντως κάποια σχέση με τον εμπρησμό της τράπεζας, καθώς και ένα ανυπόγραφο σημείωμα που αναφέρει όλα τα προσωπικά στοιχεία των προσαχθέντων. Με αυτά τα γελοία στοιχεία ο εισαγγελέας δεν μπορεί να τεκμηριώσει καμία κατηγορία οπότε οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι.
5 Μαίου 2013

Η υπόθεση ξανάεπιστρέφει στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής –όχι τυχαία. Αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα για την υπόθεση της τράπεζας Μαρφίν και παραπέμπετε σε τακτική δικάσιμο στις 9 Δεκέμβρη. Ο σύντροφος αρνείται τις κατηγορίες δηλώνοντας: «Από τη δικογραφία αποδεικνύεται περίτρανα, μέσα από καταθέσεις μαρτύρων, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από κάμερες, ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με καμία επίθεση σε κανένα χρονικό σημείο εκείνης της μέρας στο κέντρο της Αθήνας.». Αφού έχει περάσει από ανακριτή ξανάφηνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Οι διωκτικές αρχές φόρτωσαν στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα τον θάνατο 3 ανθρώπων, βάση ενός ανώνυμου (!) σημειώματος, με μόνο πραγματικό λόγο το ότι είναι αναρχικός και συμμετείχε μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία της 5ης Μάη. Η υπόθεση του Θ. Σίψα αποτελεί μία από τις πιο ξεκάθαρες απόπειρες στοχοποίησης της πολιτικής ταυτότητας «αναρχικός». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η υπόθεση ανασύρθηκε ξανά μόλις λίγες μέρες μετά τη δολοφονία τους Παύλου Φύσσα, σε μια προσπάθεια εξίσωσης των δύο γεγονότων- σε μία προσπάθεια εξίσωσης των «δύο άκρων» Το ελληνικό κράτος ανασύρει την υπόθεση της Μarfin κάθε φορά που θέλει να παρουσιάζεται ως εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας ταυτίζοντας τη «βία των άκρων», για την διατήρηση της κυριαρχίας του.

Καλά θα κάνουν να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο απέναντι στις σκευωρίες και την τρομοκρατία των κατασταλιτκών μηχανισμών.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

12.00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 30, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: