Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Μικροφωνική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

Στις 25 Φλεβάρη 2016 στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης, συνεκδικάζονται οι 2 εφέσεις του που αφορούν στις 2 πρωτόδικες καταδίκες που έχει λάβει ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης. Οι 2 καταδίκες μεταφράζονται σε 8 μήνες φυλάκιση με ετήσια αναστολή, μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως (14-3-2014 Στρατοδικείο Ρουφ) και 10 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή, μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως (14-5-2015 Στρατοδικείο Ιωαννίνων). Αυτό είναι το τίμημα για την απόφαση κάθε αγωνιστή να δηλώνει ευθέως στους στρατοκράτες ότι δεν πρόκειται να σηκώσει το όπλο απέναντι σε κανέναν προλετάριο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Αυτή η απόφαση είναι που ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί την ίδια του την ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» στη βάση μιας εθνικής ιδέας που υπόσχεται ταξική ειρήνη. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο καταπιεσμένοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια του οχταώρου, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών μας. Δε νοιάζει ιδιαίτερα τη στρατιωτική εξουσία αν χάσει ένα φαντάρο από τις τάξεις της: αυτό που δεν ανέχεται είναι την αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της ως μηχανισμού επιβολής, ως δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Ούτε μία στιγμή δεν θρέψαμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε την υποχρεωτική στράτευση. Ούτε μία στιγμή δεν πιστέψαμε ότι ο ελληνικός στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. θα εκδημοκρατίζονταν. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα, η κάθε κυβέρνηση στελεχώνει την κρατική μηχανή και μαζί με αυτή όλους τους θεσμούς επέκτασης και κυριαρχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τις ένοπλες δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο το Στρατοδικείο του Μιχάλη Τόλη δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Μιχάλη Τόλη και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ


Μικροφωνική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης
Σάββατο 20/2
12:00, Εγνατία με Αριστοτέλους

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com
http://www.libertasalonica.wordpress.com

2 comments on “Μικροφωνική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

  1. di morell
    February 17, 2016

    Reblogged this on reddragon99.

  2. Pingback: 25 Φλεβάρη, αναθεωρητικό δικαστήριο του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη στην Θεσ/νικη – Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on February 17, 2016 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League