Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 27/6

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 Κάθε χρόνο, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν τα γενέθλια του Μεγαλέξανδρου. Το αντιφασιστικό κίνημα, είναι κάθε χρόνο εκεί για να μην τους επιτρέψει να παρελάσουν στους δρόμους της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε με οργή τους μισθούς να μειώνονται, τα νοσοκομεία να κλείνουν, τα επιδόματα να εξαφανίζονται, τους μπάτσους να οργιάζουν, την κατάσταση εξαίρεσης να επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους/ ες από εμάς.

Η λαϊκή οργή που δημιουργήθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανάγκασε το κράτος να «τα βάλει» με τον πιο πιστό συνεργάτη του. Αυτόν που πάντα επιτιθόταν σε απεργούς, σε σωματεία, σε μετανάστες, σε αγωνιστές, σε στέκια. Αυτόν που αποτελεί έναν από τους πιο χρήσιμους βραχίονές του. Αυτόν που επί χρόνια στήριζε οικονομικά και πολιτικά. Αυτόν που είναι σάρκα από τη σάρκα του.

Τη σκυτάλη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. που είχε σηκώσει ψηλά τα «λάβαρα του αντιφασισμού», ενώ παράλληλα τους χάιδευε και τους ενίσχυε με κάθε τρόπο, παρέλαβε μία ακόμα πιο «αντιφασιστική» κυβέρνηση, συναποτελούμενη από την αριστερά (!) που επιδιδόταν με θέρμη στο σπορ των αντιφασιστικών διακηρύξεων για το περίφημο «αυγό του φιδιού» και τους ΑΝ.ΕΛ.

Αλλά –χωρίς καμία έκπληξη- βλέπουμε τους φασίστες να αλωνίζουν με με ακόμα μεγαλύτερη άνεση, να επιτίθενται μαζί με τους μπάτσους στη μοτοπορεία για τις δολοφονίες στα ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο, να πυροβολούν για εκφοβισμό στον αέρα στα Πατήσια, να βγαίνουν μετά από πολύ καιρό για μοιράσματα στη Θεσσαλονίκη.

Ένα κομμάτι του κινήματος μπορεί να παρασύρθηκε και παρασύρεται από την ελπίδα ότι η αριστερή κυβέρνηση με το ένα χέρι θα δώσει ελπίδα στο λαό και με το άλλο θα τσακίσει τους φασίστες. Αλλά το εργατικό κίνημα ξέρει ότι το κράτος έχει συνέχεια. Με αριστερή ή δεξιά διαχείριση, το κράτος είναι ένας θεσμός που καθόλου δεν ενδιαφέρεται να βλάψει τους φασίστες -τον φυσικό σύμμαχό του- και που με όλη του τη λύσσα θέλει να συντρίψει τον πραγματικό εχθρό του, το κίνημα.

Σήμερα όσοι ήλπιζαν ότι είτε οι διώξεις και οι φυλακίσεις θα τους βάλουν φρένο, είτε ότι η αριστερή κυβέρνηση θα τους καταστείλει, βλέπουν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται. Οι επιθέσεις σε μετανάστες, τρανς, αγωνιστές, και στέκια συνεχίζονται. Η ναζιστική γκρούπα έχει καταφέρει να διατηρήσει την εκλογική δύναμη της.

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, φαίνεται ότι ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο. Ότι κανένας άλλος δεν θα κάνει την δουλειά του εργατικού κινήματος αντί για αυτό. Κανένας άλλος δεν μπορεί και κανένας δεν θέλει.

Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου όφειλαν και οφείλουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ναζισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.

Γι αυτό και είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι απόκληροι, οι αντιφασίστες αυτής της πόλης που θα σταθούν απέναντι τους το Σάββατο. Όπως ήταν και θα είναι πάντα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 27/6, στις 18:00

Άγαλμα Βενιζέλου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on June 26, 2015 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League