Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου…

Τις τελευταίες εβδομάδες οι μεταναστευτικές ροές κυρίως από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας προς την Ευρώπη βρίσκονται σε έξαρση. Λόγω κτηνωδίας του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη που ελέγχει, λόγω των εμπόλεμων συνθηκών που έχουν επιβάλει άμεσα ή έμμεσα τα Δυτικά κράτη ή λόγω της φτώχιας, άνθρωποι από μία σειρά χώρες της Ασίας και της Αφρικής συνεχίζουν εδώ και χρόνια να εγκαταλείπουν τις εστίες τους σε αναζήτηση στοιχειωδώς ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης.

Όμως τα καράβια που φτάνουν προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πλημμυρισμένα από μετανάστες βυθίζονται είτε από την κακοκαιρία, είτε από την αδιαφορία των εκάστοτε λιμενικών αρχών, ενώ οι καταγγελίες για βύθιση πλοίων à la Φαρμακονήσι, ολοένα και πληθαίνουν. Εκατοντάδες πτώματα προσφύγων ξεβράζονται στις ακτές των νησιών, «λερώνοντας» την εικόνα της «πολιτισμένης» Ευρώπης που ακόμη και οι πιο ξεφτιλισμένοι κόλακες της ευημερίας της αδυνατούν πλέον να υπερασπιστούν.

Τα ευρωπαϊκά κράτη, πίστα σκυλιά των ανά την Ευρώπη αφεντικών, ανοίγουν και κλείνουν τη στρόφιγγα της εισροής μεταναστών ανάλογα με την ανάγκη σε εργατικό δυναμικό. Διευκολύνοντας και δυσχεραίνοντας την είσοδο των μεταναστών και μεταναστριών στις Ευρωπαϊκές χώρες, πνίγοντας περισσότερους ή λιγότερους στη μεσόγειο, αυξομειώνουν τον αριθμό αυτών που καταφέρνουν να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους, δηλαδή της χώρες της «ανεπτυγμένης» Δύσης. Κρατώντας τους σε καθεστώς παρανομίας, καταφέρνουν να έχουν πάντα έναν εναλλασσόμενο στρατό φτηνών, αναλώσιμων εργατών, χωρίς δικαιώματα και «αόρατων» απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία και επίθεση. Χτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πειθαρχούν και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα σε όλη την τάξη μας.

Για εμάς όμως, τους εργάτες ανεξαρτήτου εθνικότητας, οι πρόσφυγες δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των υπερεθνικών οργανισμών, όπως η ΕΕ και η frontex ή των εθνικών κρατών.

Η εξουσία, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής, ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών.

Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να ζητάμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης, επιστρατεύει την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό ως πολιτική πρακτική.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς, απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι, εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε όχι μόνο την αξιοπρέπειά και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών.

Στο πλευρό πάντα των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκείας, πρόσφυγες του χτες, πρόσφυγες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Π Ο Ρ Ε Ι Α

Τρίτη 28/04, στις 18:00, στην Καμάρα

συμμετοχή και στήριξη του μπλοκ του No Lager

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

Advertisements

One comment on “Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου…

  1. Pingback: Θεσσαλονίκη : Τρίτη 28/04, 18:00 – Διαδήλωση ενάντια στις δολοφονίες μεταναστών | Mpalothia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 27, 2015 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: