Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Σύντομη ενημέρωση, φωτογραφίες και VIDEO από τη μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες | Πέμπτη 5/3/2020

Στις 5/3/2020 πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες. Στην πορεία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 3500 άτομα. Το μπλοκ του μετωπικού σχήματος της συνέλευσης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες Stop War on Migrants αριθμούσε 1000 άτομα και στηρίχθηκε από πολλές αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, συμπεριλαμβανομένων της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της αναρχικής συλλογικότητας Pueblo, συλλογικότητες που συμμετέχουν στην Αναρχική Ομοσπονδία. Ξεχωριστά μπλοκ είχαν οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι φοιτητικοί σύλλογοι και ο Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης. Η πορεία είχε δυναμική περιφρούρηση και ηχηρό παλμό σε όλη τη διάρκειά της. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιραζόντουσαν κείμενα σε περαστικούς, γράφτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και πετάχτηκαν τρικάκια αντίστοιχου πολιτικού περιεχομένου. Η πορεία αυτή κατέδειξε με ελπιδοφόρο τρόπο ότι, μέσα στο κλίμα του εθνικιστικού και ξενοφοβικού πυρετού που τροφοδοτούν συντονισμένα το κράτος και το παρακράτος, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παραμένουν πιστοί στα πανανθρώπινα ιδανικά της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, άνθρωποι που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον ρατσισμό, άνθρωποι που αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό, θίγοντας στη ρίζα τους τα υλικά αίτια που γεννούν τη δυστυχία, την εξαθλίωση και τον ξεριζωμό.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι σάρκα από τη σάρκα του χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων και ως τέτοιους θα πρέπει να τους υπερασπιστούμε απέναντι σε κάθε μορφής αυθαιρεσία και βαρβαρότητα των κρατών και των καπιταλιστών. Οφείλουμε να σταθούμε, λοιπόν, αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Απαιτούμε να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και να απεγκλωβιστούν οι μετανάστες. Απαιτούμε την παροχή δημόσιας περίθαλψης και στέγης για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για όσους επιθυμούν να μεταβούν σε λοιπές χώρες της Ευρώπης. Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και να αρθούν τα κωλύματα στις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και η αποστέρηση εργασιακών και προνοιακών δικαιωμάτων από τους μετανάστες.

Ας συνταχθούμε ενεργά στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, για να γράψουμε τον επικήδειο του κρατισμού και του καπιταλισμού, για να εγκαινιάσουμε την εποχή της χειραφετημένης ανθρωπότητας μέσα από την οικοδόμηση μιας αταξικής-ακρατικής κοινωνίας, της ελευθεριακής κομμουνιστικής κοινωνίας, η οποία θα βασίζεται στην ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, θέτοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση των κοινοτικών αναγκών και την ελεύθερη αυτοπραγμάτωση του κάθε ατόμου. Μπορούμε και οφείλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους, αρκεί να βασιστούμε στις συλλογικές μας δυνάμεις.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΣΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

email: lib_thess@hotmail.com

blog: libertasalonica.wordpress.com

Παρακάτω ακολουθούν το video και οι φωτογραφίες από τη μαζική διαδήλωση (Πέμπτη 5/3/2020) αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: