Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση για τις φθορές σε όχημα μέλους της συλλογικότητάς μας: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη – τρεις και… |ΕΠΘ

Το πρωί της 16/2 δεν ήταν η πρώτη φορά που μέλος της συλλογικότητάς μας βρίσκει τα λάστιχα του οχήματός του μαχαιρωμένα. Όπως έχει φανεί και από πολλές άλλες παρόμοιες καταγγελίες, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, τόσο πριν όσο και μετά από αντιφασιστικές –συνήθως– πορείες, τα οχήματα συντρόφων και συντροφισσών που δραστηριοποιούνται στο αναρχικό/αντεξουσιαστικό και στο αντιφασιστικό κίνημα να δέχονται ανάλογες μεταμεσονύκτιες “επισκέψεις”, οι οποίες μπορεί να σκοπεύουν από το απλό σαμποτάζ μέχρι την απόπειρα τρομοκράτησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιούταν η πορεία ενάντια στον εθνικισμό και τον σκοταδισμό με αφορμή την εκδήλωση σκοταδισμού και μίσους (για τη συμφωνία των Πρεσπών, τη “λαθρομετανάστευση”, το δημογραφικό “πρόβλημα”, τις αμβλώσεις κλπ) που διοργάνωναν κάτι γελοία παρατρεχάμενα χριστιανικά σωματεία, με την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Άλλες φορές είχαν προηγηθεί ή έπονταν μεγάλες πορείες (17 Νοέμβρη, 6 Δεκέμβρη κλπ), ενώ πάλι κάποιες έμοιαζαν ξεκάρφωτες, μάλλον σε μια λογική του τύπου “για να μην ξεχνιόμαστε”. Σίγουρα, πάντως, είναι κάτι που κρατάει αρκετά χρόνια τώρα.

Δε θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ, αλλά θα πούμε απλώς ότι, τόσο εμείς όσο και άλλοι/ες σύντροφοι/ισσες, έχουμε αρκετούς και σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε πως οι νυχτερινές αυτές επισκέψεις γίνονται από μπάτσους και όχι από φασίστες –ή για να το θέσουμε ακριβέστερα: γίνονται από φασίστες που “τυχαίνει” να έχουν και την ιδιότητα του μπάτσου. Φυσικά, είμαστε οι τελευταίοι στον πλανήτη που θα μας εξέπληττε το γεγονός ότι μπάτσοι επιδίδονται σε δραστηριότητες του “κοινού ποινικού κώδικα” που θυμίζουν συμμοριτοπόλεμο. Εδώ, μόνο την τελευταία βδομάδα έχουν συλληφθεί αστυνομικοί που κάνανε ληστείες ή διακινούσαν ναρκωτικά, ενώ κατά καιρούς έχουν φτάσει στο φως της δημοσιότητας κάθε λογής “υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες” που θα ζήλευε κάθε φιλόδοξος μαφιόζος (και, όπως όλοι μπορούμε να φανταστούμε, το υπόλοιπο παγόβουνο θα μένει πάντα αθέατο). Ενώ, ελπίζουμε δε χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο κομμάτι της κατάχρησης εξουσίας και του εκδικητικού μένους που δείχνουν με κάθε ευκαιρία ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Εικόνες και καταγγελίες υπέρμετρης βίας, εξευτελισμών και βασανιστηρίων, διαδηλωτών ή περαστικών που ξυλοκοπήθηκαν, ξεγυμνώθηκαν, παρενοχλήθηκαν παρελαύνουν κάθε τόσο από τις οθόνες μας (και, εδώ έχουμε ακόμα ένα παγόβουνο που θα παραμένει επίσης αθέατο). Παράλληλα, έχοντας πλήρη κάλυψη από την ακρο-δεξιά κυβέρνηση, οι μπάτσοι φαίνεται να νιώθουν ασφαλείς να πυροβολούν κάποιον οδηγό επειδή τους τράκαρε, να προτάσσουν απασφαλισμένο το όπλο τους απέναντι σε φοιτητές (οι οποίοι σύμφωνα με τα ΜΜΕ ξυλοκόπησαν τον ασφαλίτη, παρότι… δεν έχει ούτε μία αμυχή), να κάνουν σαλταπήδα τις μάντρες για να κυνηγήσουν σαν λυσσασμένοι κατοίκους, να σπάνε αβέρτα αμάξια πολιτών… Μετά απ’ όλα αυτά ίσως μέχρι και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι έφτασαν στο σημείο να αναρωτιούνται αν αυτά είναι στα πλαίσια του περιβόητου δόγματος “νόμος και τάξη” που ψήφισαν (και ας έχει δείξει η ιστορία αναντίρρητα ότι το δόγμα “νόμος και τάξη” μεταφράζεται πάντα σε αυτήν ακριβώς την αυθαιρεσία και αλαζονεία). Όσο για τις πολιτικές προτιμήσεις των σωμάτων ασφαλείας… ε, ας πούμε απλώς ότι κόσμος το ‘χει -το λιγότερο- τούμπανο ότι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και τα σώματα ασφαλείας έχουν μια ισχυρή σχέση αγάπης.
Η θρασυδειλία που χαρακτηρίζει αυτή τη μπατσο-φασιστοσυμμορία δε μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς μιλάμε για τύπους που πάντα κάνανε τα “νταηλίκια τους” πίσω από την ασφάλεια της ιδιότητας και του εξοπλισμού τους, του σήματος και του όπλου τους.

Ο λόγος που βγάζουμε αυτήν την ανακοίνωση τώρα, παρότι το φαινόμενο έχει επαναληφθεί μπόλικες φορές στο παρελθόν, είναι, γιατί κρίνουμε σκόπιμο να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα από πολλούς/ες συντρόφους/ισσες σε όλη την Ελλάδα, τέτοια περιστατικά πλέον να καταγγέλλονται δημόσια, ώστε να διαφεύγουν από τα στενά όρια του κινηματικού κόσμου που τα θεωρεί πάνω-κάτω δεδομένα και γνωστά. Επίσης, θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να πούμε σ’ αυτή την μπατσο-φασιστοσυμμορία ότι τα σκοτάδια των στενών μπορεί κάποια φορά να κρύβουν και άλλες εκπλήξεις. Μένει απλώς να το πάρουμε απόφαση. Αν όχι για κανέναν άλλον σοβαρότερο λόγο, έστω, μόνο και μόνο για το γέλιο που θα πέσει όταν ακουστεί το πανικόβλητο: “Ε! Μη βαράτε ρε!! Ρε μη βαράτε!!! Είμαι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!!!!!!”

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
Email: lib_thess@hotmail.com
Blog: libertasalonica.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on March 1, 2020 by in Ανακοινώσεις and tagged .

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: