Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Ίρντι Κ. | Παρασκευή 14/2, 17:00 έξω από τον Κινηματογράφο Ολύμπιον (Αριστοτέλους 10 & Μητροπόλεως)

Το καλοκαίρι του 2019 (τον Ιούλιο συγκεκριμένα) ο σύντροφος Ίρντι Κ., με καταγωγή από την Αλβανία, στην τυπική διαδικασία να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, μια διαδικασία που γίνεται υποχρεωτικά ανά πενταετία, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα (όπου έχει μεγαλώσει κι έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή), πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης, διότι ο ίδιος αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, λόγω της σύλληψης του και της απόδοσης πλημμεληματικών κατηγοριών εναντίον του, γιατί συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014.

Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, στη συγκεκριμένη πορεία υπήρξε έντονη και ωμή αστυνομική καταστολή. Συλλήψεις στον σωρό, ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί και άλλα περιστατικά αστυνομικής βίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Ίρντι Κ. . Έπειτα από αρκετές αναβολές ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός, απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες που του προσάπτονταν.

Πρόκειται προφανώς για μια εκδικητικού τύπου δίωξη του συντρόφου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κρατικής καταστολής, καθώς τις αναβολές, τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής, τον χαρακτηρισμό του ως δημόσιου κινδύνου, το τέντωμα ή μάζεμα των ίδιων τους των νόμων συμπλήρωσε ένα ντόμινο απορρίψεων της ανανέωσης της άδειας παραμονής του.

Είναι ολοφάνερο πως όταν είσαι μετανάστης/τρια ή προέρχεσαι από οικογένεια μεταναστών και έχεις πολιτική δράση και ταυτότητα, τότε όχι μόνο δε λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά κριτήρια που είναι υπεραρκετά, για να συνεχίσεις να παραμένεις στη χώρα, αλλά απεναντίας απορρίπτονται με άκρως περιφρονητικό και ειρωνικό τρόπο από δικαστές κι εισαγγελείς.

Στην περίπτωση του Ίρντι Κ. ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πάγια πολιτική του ελληνικού κράτους που αρνείται να αναγνωρίσει πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς που ζουν και εργάζονται επί δεκαετίες στη χώρα, κρατώντας τους σε μια διαρκή κατάσταση ολοκληρωτικής επισφάλειας. Ακόμη πιο έντονα, όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εφιαλτική υπενθύμιση πως στην περίπτωση που είσαι μετανάστης/τρια, τότε εξαιρείσαι από το δικαίωμα στην αντίσταση και οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή πέρα από την πλήρη πειθάρχηση δίνει το δικαίωμα στο κράτος να σε συντρίψει μέσα από καφκικού τύπου διώξεις.

Αυτή η συνθήκη, όμως, έχει αποδέκτες και το σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Κοίτα τι θα πάθεις αν αντισταθείς είναι το μήνυμα… Απέναντι σε αυτό το μήνυμα ορθώνουμε το ανάστημα μας, δεν το δεχόμαστε και δεν πρόκειται να το δεχτούμε ποτέ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 14/2, 17:00 έξω από τον Κινηματογράφο Ολύμπιον (Αριστοτέλους 10 & Μητροπόλεως)

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

libertasalonica.wordpress.com

lib_thess@hotmail.com

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on February 13, 2020 by in Ανακοινώσεις and tagged , .

Member of The Internet Defense League