Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Διασυλλογική ενημέρωση από την αντιφασιστική-αντικρατική συγκέντρωση και πορεία | Σάββατο 3/11

Εδώ και κάποιες εβδομάδες είχε κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ξενοφοβική μάζωξη που θα πραγματοποιούταν στον Λευκό Πύργο στις 3/11 (στις 16:00) από την ακροδεξιά οργάνωση του Ιερού Λόχου και έναν συρφετό άλλων πατριωτικών, εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Μέλη από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, την κατάληψη Τerra Incognita, την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, τη Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά, την Αναρχική Συλλογικότητα Άνω Θρώσκω και σύντροφοι/ισσες πραγματοποιήσαμε στις 14:00 αντικρατική-αντιφασιστική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ναυαρίνου,  για να μην επιτρέψουμε το εθνικιστικό αυτό κατακάθι να έχει θέση και λόγο στο δημόσιο χώρο. Το κάλεσμα πλαισίωσαν επίσης η Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης και η ΕΣΕ Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμη μπλοκ δημιουργήθηκε από τη συλλογικότητα «Μαύρο και Κόκκινο», την αναρχική μαθητική ομάδα Αταξία, τη διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Libertatia,  τη συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere και τη συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia, οι οποίες είχαν καλέσει στο ίδιο σημείο συγκέντρωση στις 15:00.

Στις 17:30 τα περισσότερα από 300 άτομα της συγκέντρωσης συντάχθηκαν στο δρόμο και, όταν οι φασίστες ξεκίνησαν την πορεία τους, κινήθηκαν σε πορεία παράλληλα με αυτούς. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας μοιράστηκαν αντιφασιστικά κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα. Οι φασίστες κινήθηκαν στη Λεωφόρο Νίκης προς τα δυτικά υπό την προστασία των μπάτσων που έκλειναν κάθε κάθετο δρόμο μέσω του οποίου είχαμε πρόσβαση στην πορεία τους. Η αντιφασιστική πορεία κινήθηκε επί της οδού Τσιμισκή εμποδίζοντας την είσοδό τους στο κέντρο της πόλης. Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν το δρόμο με κλούβες, και οι αντιφασίστες κινήθηκαν επί της Ίωνος Δραγούμη, έστριψαν στην Εγνατία και ολοκλήρωσαν το δρομολόγιό τους στο άγαλμα του Βενιζέλου, εφόσον οι φασίστες είχαν ήδη σταματήσει την περιορισμένη πορεία τους στα Δικαστήρια.

Ενάντια στη ρητορική μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες προτάσσουμε την αλληλεγγύη. Κάθε δημόσια εμφάνιση και παρουσία του Ιερού Λόχου και παρόμοιων ομάδων στην πόλη θρέφει το τέρας που λέγεται φασισμός και όταν αυτός έρχεται, έρχεται για όλους. Έτσι, κάθε εμφάνιση και παρουσία τους στο δημόσιο χώρο θα τσακίζεται και θα κόβεται από τη ρίζα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Κατάληψη Terra Incognita, Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά, Ε.Κ.Χ. Σχολείο

This image has an empty alt attribute; its file name is signal-2019-11-03-200249-1-1.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on November 7, 2019 by in Ανακοινώσεις and tagged , .

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: