Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

[Θεσσαλονίκη 19/10] Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και την επαναστατημένη Ροζάβα | Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διεθνώς καλεσμένη πορεία αλληλεγγύης στη Ροζάβα, ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στα απελευθερωμένα κουρδικά εδάφη. Στην Καμάρα στις 18:00 καλούσαν η Αναρχική Ομοσπονδία, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας Σχολείο, η Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» και η Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia (Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο. – Ο.Σ. Θεσσαλονίκης) και οι Αναρχικοί Κομμουνιστές Φοιτητές / Αναρχικές Κομμουνίστριες Φοιτήτριες. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το κουρδικό μπλοκ με αρκετούς/αρκετές αλληλέγγυους/αλληλέγγυες.

Στην πορεία σχηματίστηκαν 3 μπλοκ: το μπλοκ της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Ομοσπονδίας, το μπλοκ του Ε.Κ.Χ. Σχολείο και το μπλοκ της Α.Π.Ο. – Ο.Σ. .

Το πανό της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Ομοσπονδίας ως είχε ως κεντρικό σύνθημα το εξής: “ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ”, ενώ στο πλάγιο μέρος του πανό ήταν αναγεγραμμένος και ο τίτλος της καμπάνιας διεθνιστικής αλληλεγγύης στην επαναστατημένη Ροζάβα: “Rise Up 4 Rojava”. 

Η πορεία ξεκινώντας από την Καμάρα, κινήθηκε από την Εγνατία μέχρι τη Βενιζέλου, ανεβαίνοντας έπειτα ως την Αγίου Δημητρίου, συνεχίζοντας με κατεύθυνση το Τουρκικό Προξενείο, όπου για ακόμη φορά ήταν αποκλεισμένο από κλούβες και ματατζήδες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάζονταν συνθήματα με αρκετά δυνατό παλμό. Ορισμένα εξ αυτών ήταν τα ακόλουθα: “Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών – Νίκη στα όπλα των Κούρδων ανταρτών”, “Με το όπλο τους στον ώμο, ενάντια στον τρόμο, οι Κούρδισσες αντάρτισσες μας δείχνουνε τον δρόμο”, “ΗΠΑ και Τουρκία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν”, “Ειρήνη στους λαούς πόλεμο στο ΝΑΤΟ – Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο” “Σε ΗΠΑ, Τουρκία, Κουρδιστάν, Συρία – Εχθρός μας το κεφάλαιο και η στρατοκρατία”, “Ζαπατίστας, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν – Οι μπάτσοι του πλανήτη δε μας σταματάν” κ.α.

Μετά από μια στάση μερικών λεπτών μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ, η πορεία συνέχισε προς την Καμάρα μέσω Ροτόντας, όπου και ολοκληρώθηκε.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και την κοινωνική βάση να σταθούν αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του κουρδικού λαού, στην κοινωνική επανάσταση και το απελευθερωτικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στη Ροζάβα. Να στηρίξουμε όλοι και όλες τις προσεχείς κινητοποιήσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης. Να μη μείνουμε αδρανείς απέναντι στην αιμοσταγή δράση των ιμπεριαλιστών. Να δράσουμε τοπικά, σκεπτόμενοι διεθνώς, με γνώμονές μας τον διεθνισμό, την ταξική αλληλεγγύη και την επαναστατική προοπτική. Ο κουρδικός λαός, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι Μονάδες Αυτοπροστασίας των Γυναικών (YPJ) και οι αντάρτικες μονάδες των διεθνιστών αγωνιστών, αναρχικών και κομμουνιστών, δεν είναι μόνοι/μόνες τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους, για τη συντριβή του φασισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη, για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Χαιρετίζουμε τις διεθνείς κινητοποιήσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Να κάνουμε τον επαναστατικό διεθνισμό πράξη! Καλούμε σε στήριξη των κατά τόπους κινητοποιήσεων που έχουν οριστεί για την τρίτη κατά σειρά ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό, το Σάββατο στις 2 Νοεμβρίου.

Όλοι και όλες σε εγρήγορση για να δράσουμε υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στον αγώνα του κουρδικού λαού και των διεθνιστών αγωνιστών που υπερασπίζονται την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα και τις ζωές τουλάχιστον 2.000.000 ανθρώπων.

#riseup4rojava

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΖΑΒΑ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

anarchist-federation.gr
anarchist-federation@riseup.net
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

* Ολόκληρη η πολιτική ανακοίνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην κουρδική και διεθνιστική αντίσταση στη Ροζάβα από την Αναρχική Ομοσπονδία βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.anarchistfederation.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BA/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on October 21, 2019 by in Μπροσούρες and tagged , .

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: