Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

[Θεσσαλονίκη, 12/10] Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό | Περιφέρεια Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Ομοσπονδίας [VIDEO]

Το Σάββατο 12/10, ημερομηνία που ορίστηκε ως διεθνής ημέρα κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Ομοσπονδίας συγκρότησε αναρχικό μπλοκ στον δρόμο. Κατά την προσυγκέντρωση μοιράστηκαν σε περαστικούς συναφή με τη διαδήλωση κείμενα της Αναρχικής Ομοσπονδίας. Το πανό μας ως είχε ως κεντρικό σύνθημα το εξής: “ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ”, ενώ στο πλάγιο μέρος του πανό ήταν αναγεγραμμένος και ο τίτλος της καμπάνιας διεθνιστικής αλληλεγγύης στην επαναστατημένη Ροζάβα: “Rise Up 4 Rojava”. Παρουσία στην πορεία είχαν με τα καλέσματα και τα μπλοκ τους και οι εξής οργανώσεις: Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο” και Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia (μέλη της Α.Π.Ο.), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-ΜΛ. Η πορεία αριθμούσε περίπου 600 άτομα και πορεύθηκε από την Καμάρα στους δρόμους: Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιώντας διαδοχικές στάσεις στο Αμερικανικό Προξενείο επί της οδού Τσιμισκή και στο Τουρκικό Προξενείο επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Με αυτόν τον τρόπο καταδείχθηκαν στη δημόσια σφαίρα οι βασικοί υπαίτιοι της στρατιωτικής εισβολής στα εδάφη της Βόρειας Συρίας, το τουρκικό κράτος που προέβη σε ιμπεριαλιστική επέμβαση με τα χαρακτηριστικά του ανοιχτού πολέμου και της γενικευμένης στρατιωτικής εισβολής σε ξένο έδαφος και οι ΗΠΑ που απέσυραν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από τη Ροζάβα «πουλώντας» τον κουρδικό λαό. Λίγα μέτρα πριν η πορεία φτάσει στο Τουρκικό Προξενείο ομάδες περιφρούρησης αποσχίστηκαν από τα δύο αναρχικά μπλοκ, για να συνδράμουν στην περιφρούρηση του προπορευόμενου κουρδικού μπλοκ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας πορευόταν στην κεφαλή αυτής πολυπληθές μπλοκ Κούρδων και Κουρδισσών με σημαίες του Κουρδιστάν και των YPG, YPJ και PKK. Το μπλοκ που συγκρότησε η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Ομοσπονδίας αριθμούσε περίπου 100 άτομα, είχε δυναμικό παλμό και συγκροτημένη περιφρούρηση, όπως και όλα τα υπόλοιπα μπλοκ της πορείας. Ακούγονταν συνεχώς συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, καθώς και συνθήματα ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και στις μαχόμενες αντάρτικες μονάδες στη Ροζάβα.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και την κοινωνική βάση να σταθούν αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του κουρδικού λαού, στην κοινωνική επανάσταση και το απελευθερωτικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στη Ροζάβα. Να στηρίξουμε όλοι και όλες τις προσεχείς κινητοποιήσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης. Να μη μείνουμε αδρανείς απέναντι στην αιμοσταγή δράση των ιμπεριαλιστών. Να δράσουμε τοπικά, σκεπτόμενοι διεθνώς, με γνώμονές μας τον διεθνισμό, την ταξική αλληλεγγύη και την επαναστατική προοπτική. Ο κουρδικός λαός, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι Μονάδες Αυτοπροστασίας των Γυναικών (YPJ) και οι αντάρτικες μονάδες των διεθνιστών αγωνιστών, αναρχικών και κομμουνιστών, δεν είναι μόνοι/μόνες τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους, για τη συντριβή του φασισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη, για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Χαιρετίζουμε τις διεθνείς κινητοποιήσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Να κάνουμε τον επαναστατικό διεθνισμό πράξη! Καλούμε σε στήριξη των κατά τόπους κινητοποιήσεων που έχουν οριστεί για τη δεύτερη στη σειρά ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό, στις 19 Οκτωβρίου.

Όλοι και όλες σε εγρήγορση για να δράσουμε υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στον αγώνα του κουρδικού λαού και των διεθνιστών αγωνιστών που υπερασπίζονται την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα και τις ζωές τουλάχιστον 2.000.000 ανθρώπων.

#riseup4rojava

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΖΑΒΑ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

anarchist-federation@riseup.net

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

* Ολόκληρη η πολιτική ανακοίνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην κουρδική και διεθνιστική αντίσταση στη Ροζάβα από την Αναρχική Ομοσπονδία βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: www.anarchist-federation.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB…/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on October 14, 2019 by in Ενημερώσεις and tagged , , , , .

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: