Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Μικροφωνική αλληλεγγύης στις 3 καταλήψεις που εκκενώθηκαν στην Αθήνα | Δευτέρα 12/3, 17:30 στην Καμάρα

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους δε θα μείνουν αναπάντητες

Δύο μέρες μετά τη μαζική και δυναμική παμβαλκανική διεθνιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικές δυνάμεις περιστοιχίζουν και εκκενώνουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Μαρτίου τις καταλήψεις Gare -η οποία είχε ήδη εκκενωθεί μία φορά στις 26/11, αλλά ανακαταλήφθηκε στις 2/12- και Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια, καθώς και την κατάληψη Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, η εκκένωση της οποίας συνοδεύτηκε από 11 προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών, οι οποίες μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Το κράτος ρίχνει τα χαρτιά του στα πλαίσια μιας μακροσκελούς επιχείρησης καταστολής και επιθέσεων σε χώρους αγώνα και αναρχικούς αγωνιστές, η οποία σχηματοποιείται ορατότερα την τελευταία περίοδο, έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης Τερμίτα στον Βόλο και τις σκληρές κακουργηματικές διώξεις των 5 συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia στις 22/1, αλλά και των 6 συλληφθέντων/συλληφθεισών στην Πάτρα, κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου στις 1/3, μετά το πέρας αντικρατικής-αντιεθνικιστικής πορείας.

Αυτήν την περίοδο τα αντιδραστικά αντανακλαστικά σημαντικής μερίδας της κοινωνίας βρίσκονται σε έξαρση με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα και τη συνακόλουθη αναζωπύρωση του εθνικισμού. Αυτό το συντηρητικό και αντιδραστικό κύμα φαίνεται πως προσπαθεί να αξιοποιήσει όσο ακόμα βρίσκεται στην επιφάνεια, η κατά τις διακηρύξεις της και μόνον «προοδευτική» κυβέρνηση της ρεφορμιστικής αριστεράς, ώστε να επιτεθεί στο αντίπαλο δέος, στον κόσμο του αγώνα δηλαδή, προσπαθώντας να αποσπάσει παράλληλα κομμάτι των ψηφοφόρων που παραδοσιακά βρίσκονται στο target group της δεξιάς. Το κράτος όμως έχει συνέχεια, είτε διαχειρίζεται από δεξιούς, είτε από «αριστερούς». Το δεσποτικό διευθυντήριο της κοινωνίας, το κράτος δηλαδή, δε μεταρρυθμίζεται, ακόμα και αν φαινομενικά υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις. Στον καπιταλισμό, δε, στελεχώνει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, που αναλαμβάνει να εξαχρειώσει την κοινωνική βάση προς όφελος των λίγων, των καπιταλιστών.

Η κατασκευή και έπειτα η καταστολή του εσωτερικού εχθρού είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την επιβίωση της κυριαρχίας, γι’ αυτό και επενδύει σε αυτό το σκέλος χρησιμοποιώντας τα αστικά μέσα προπαγάνδισης της κυρίαρχης ιδεολογίας. Οι παπαγάλοι της ασφάλειας συντάσσουν μανιωδώς άρθρα με καταλόγους καταλήψεων και μηχανορραφούν τρομολαγνικά ρεπορτάζ σε μια προσπάθεια πολιτικής απονοηματοδότησης και κοινωνικής απονομιμοποίησης του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και των εστιών αγώνα, επιχειρώντας να λειάνουν το έδαφος για τα μελλοντικά κατασταλτικά χτυπήματα που επιβουλεύεται η κυριαρχία.

Το κράτος οξύνει την επίθεσή του απέναντι στον κόσμο του αγώνα, αποβλέποντας στην αποσυσπείρωση και αποδυνάμωση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι αναρχικοί όμως δεν πρόκειται να πάνε στα σπίτια τους, όσα χτυπήματα και αν δεχτούν. Γιατί απέναντι στις επιθέσεις της κυριαρχίας, η απάντησή μας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και όσων αγωνίζονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι οργανικό κομμάτι του αγώνα. Είναι χώροι απελευθερωμένοι από τον πανοπτικό έλεγχο του κράτους και του κεφαλαίου. Xώροι όπου χτίζονται σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης, φιλοξενώντας αυτοοργανωμένες διαδικασίες και συνελεύσεις, προεικονίζοντας την κοινωνική αυτοδιεύθυνση για την οποία αγωνιζόμαστε. Ο αγώνας όμως ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει στις καταλήψεις. Από τους χώρους εργασίας και τις σχολές, μέχρι τις γειτονιές και τους δρόμους, οφείλουμε να οξύνουμε την κοινωνική και ταξική σύγκρουση, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, έχοντας ως όπλα μας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και το πάθος για μια κοινωνία χειραφετημένη από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου, αποδεσμευμένη από το βραχνά κάθε εξουσίας.

 

10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΡΟΖΟΥ 45

 

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3

17:30, ΚΑΜΑΡΑ

 

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on March 12, 2018 by in Κείμενα.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: