Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη | 15/6

Με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1000 ατόμων πραγματοποιήθηκε η πορεία ενάντια στις μπίζνες μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Στην πορεία συμμετείχαν δικτυώσεις και συλλογικότητες παλαιστινίων, πολιτικές οργανώσεις τις αριστεράς, κόσμος από εργατικά σωματεία, ενώ στο τέλος της συγκροτήθηκε μπλοκ από τις συλλογικότητες μας, στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 120 άτομα.

Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία που επικρατούσε στην πόλη για 2 μέρες δεν πτόησε τους διαδηλωτές, η πορεία είχε δυνατό και συνεχή παλμό, ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στην είσοδο του Αμερικάνικου προξενείου.

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, έγινε σαφές -και εν τέλει αποδεκτό χωρίς να χρειαστεί φυσική επιβολή- στα μέλη του ΕΠΑΜ ότι οργανώσεις με αντισημιτικό και αντιμεταναστευτικό λόγο δεν μπορούν να έχουν θέση ύπαρξης δίπλα σε όσους και όσες αντιπαλεύουν το κεφάλαιο, το κράτος και τους πολέμους του από ταξική και διεθνιστική σκοπιά. Στις σφαγές που στήνουν ανά περιόδους τα αφεντικά αυτού του κόσμου, απαντάμε με αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, απαντάμε με αγώνες ταξικούς ενάντια σε ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, απαντάμε με αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους κάθε χώρας που είναι και αυτοί που πληρώνουν κάθε φορά “τα σπασμένα”.

Αναγνωνρίζουμε τους σημερινούς αρνητικούς ταξικούς συσχετισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζουμε την ανατροπή τους, κρατάμε ζωντανή την προλεταριακή επαναστατική μνήμη και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εκμεταλλευόμενους και τις εκμεταλλευόμενες όλης της γης για ειρήνη μεταξύ των λαών και για την όξυνση του τελευταίου πολέμου, αυτού μεταξύ των τάξεων.

Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

3.jpg2.jpg4.jpg

1.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 16, 2017 by in Ενημερώσεις and tagged .

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: