Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ «ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ»

Τον Ιούλιο του 2016  έλαβε χώρα μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την εκκένωση 3 στεγαστικών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη: της κατάληψης του Ορφανοτροφείου στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, της κατάληψης Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και της κατάληψης στο  Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης.

Σε αγαστή συνεργασία της «αριστερής» κυβέρνησης και της αστυνομίας με την εκκλησία και το ΑΠΘ (για ακόμα μια φορά όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί), μετά από μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των τριών κτιρίων, δηλαδή από το πανεπιστήμιο για την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο, από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατάληψη στο πρώην Ορφανοτροφείο και από τον ιδιώτη για την Hurriya, ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν μία συντονισμένη επίθεση απέναντι στους κατειλημμένους χώρους στέγης της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης συνελήφθησαν 5 άτομα. Στη δίκη που ακολούθησε τους επιβλήθηκε ποινή 10 μηνών φυλάκισης, με 3 χρόνια αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 €. Οι μετανάστες- κάτοικοι του ορφανοτροφείου προσήχθησαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καμπς έξω από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγες ώρες το κτήριο του ορφανοτροφείου είχε κατεδαφιστεί: μόνο έτσι θα ήταν σίγουρο το παπαδαριό ότι θα μπορεί επιτέλους να χτίσει το προσοδοφόρο τερατούργημα 5 ορόφων που επιθυμούσε, στη θέση του μικρού διώροφου που αποτελούσε μία ζωντανή κοινότητα αλληλεγγύης και αγώνα.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς απαντάμε τώρα και πάντα με αλληλεγγύη. Οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι εξαθλιωμένοι αυτού του κόσμου, πρόσφυγες και μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού.

Στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα αλληλέγγυοι στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που, χωρίς καμία ΜΚΟ, κανένα Δήμο, κανένα κράτος, καμία χρηματοδότηση, στήνουν και λειτουργούν δομές στέγασης μεταναστών και παράλληλα στήνουν και θεμελιώνουν ισχυρές γέφυρες αλληλεγγύης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες  που αντιμετωπίζουν διώξεις για τη συμμετοχή τους στις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών, που βρίσκονται εδώ και μήνες στο στόχαστρο της εξουσίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 09:00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 26, 2017 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: