Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Παρεμβάσεις για τα αιτήματα των κρατουμένων στο κολαστήριο & τις γυναικείες πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού

Την Παρασκευή 19/5 έγινε παρέμβαση με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων, τρικάκια και αφίσες σε φοιτητές και καθηγητές της Ιατρικής σχολής στο ΑΠΘ , καθώς και σε ασθενείς και εργαζομένους των νοσοκομείων Α.Χ.Ε.Π.Α. και Γεννηματάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από συντρόφους και συντρόφισσες από το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών, την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και τη Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημερωτικών εξορμήσεων που πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση που βιώνουν οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές,
στερούμενοι την πρόσβασή τους στην περίθαλψη.

Οι εκμεταλλευόμενοι που περισσεύουμε, είτε είμαστε μετανάστες, είτε άνεργες και ανασφάλιστες, και πόσο μάλλον οι φυλακισμένοι, καταδικαζόμαστε σε αργό θάνατο και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για ελεύθερη πρόσβαση στην περίθαλψη,
για ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων στις Γυναικείες πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού και στο “κολαστήριο” (το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού), για απελευθέρωση των κρατουμένων με προβλήματα υγείας. Για να μην πεθαίνει κανένας άνθρωπος μέσα στις φυλακές, για να μη πεθαίνει κανένας άνθρωπος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο “κόστος” της περίθαλψης. Για να παλέψουμε μαζί για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φυλακές και εξουσία, χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.

Οι αγώνες των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων που αντιστέκονται στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου ή που διεκδικούν καλύτερους όρους ζωής, είτε λαμβάνουν χώρα εντός των τειχών είτε εκτός, είναι αναγκαίοι. Είναι αναγκαίοι για να μπορέσουμε να ζήσουμε, να ανασάνουμε, να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε όταν στεκόμαστε ενωμένοι, να βρούμε τους τρόπους για να αγωνιστούμε αποτελεσματικότερα.

Γνωρίζουμε καλά ότι η εκμετάλλευση και η καταπίεση που βιώνουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας, οι επεκτατικοί πόλεμοι, οι δολοφονίες και οι ξεριζωμοί χιλιάδων ανθρώπων, η καταστροφή της φύσης, τα εργασιακά κάτεργα, τα ψυχιατρεία, οι φυλακές είναι δομικά στοιχεία ενός συστήματος που βασίζεται στην αποκόμιση και τη συσσώρευση κέρδους από λίγους σε βάρος της πλειοψηφίας. Αν θέλουμε λοιπόν να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς όλα τα παραπάνω, τότε θα πρέπει οι επιμέρους διεκδικητικοί αγώνες μας να συνδεθούν σε μια κοινή επαναστατική προοπτική που θα στοχεύει στην επίτευξη της καταστροφής κράτους και καπιταλισμού.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

1

 42

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 20, 2017 by in Ανακοινώσεις, Ενημερώσεις and tagged .

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: