Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 19/3

Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόλης προσπάθησε να περιφέρει το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να τους δούμε από κοντά, μια κι είτε επέλεγαν να συναθροίζονται μέσω κλειστών καλεσμάτων σε προάστια είτε έβγαζαν καλέσματα στα οποία δεν παρευρίσκονταν. Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι προφανές, δε θα μπορούσε να τους αφήσει ούτε σπιθαμή σε αυτή την πόλη. Στην πόλη των 35000 Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στο Άουσβιτς, στην πόλη που βρήκαν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, στην πολυεθνική και αγωνιστική Θεσσαλονίκη δεν έχουν χώρο τα απομεινάρια των ναζί και των γκοτζαμάνηδων.

Για ακόμη μια φορά το κράτος περιφρούρησε τα 30 θλιβερά καθάρματα του «Ιερού Λόχου», παίζοντας τον ρόλο του «προστάτη της δημόσιας τάξης». Όταν όμως από τη μια πλευρά βρίσκονται οι υπερασπιστές της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας και από την άλλη οι υπερασπιστές του κεφαλαίου, της εξουσίας και της απανθρωπιάς γίνεται φανερό όχι μόνο ότι το κράτος παίρνει θέση αλλά ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βρίσκεται η δεξιά ή η αριστερά. Μέσω λοιπόν μιας άθλιας προβοκάτσιας οι μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και να συλλάβουν 3 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος. Ο σύντροφος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ ενώ οι άλλοι 2 σύντροφοι πέρασαν εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας 20/3 και αντιμετωπίζουν πλέον 6 πλημμελήματα. Στην προσπάθεια της συγκέντρωσης των αλληλέγγυων τη Δευτέρα να εισέλθουμε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούμε στους συντρόφους μας ήρθαμε αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Οι 2 σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι και δικάζονται την Τετάρτη 22/3 στις 12.

Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν αφήνει κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 22/3, στις 11:00 στα δικαστήρια για να απαιτήσουμε την απελευθέρωσή τους και την άρση των διώξεων εναντίον τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

 

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 21, 2017 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: