Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αντιφασιστική συγκέντρωση | Κυριακή 19/3

Mετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες απόπειρες διαφόρων ναζιστικών γκρουπών, με ευφάνταστα εξίσου γελοία ονόματα, να καλέσουν συγκέντρωσεις τόσο στη Θσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, μία από αυτές για καλεί και πάλι συγκέντρωση την Κυριακή 19/3.

Και αυτή τη φορά -δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες- το κάλεσμα των φασιστών έχει μία ιδιαιτερότητα: το μέρος της συγκέντρωσης δεν έχει ανακοινωθεί! Έχοντας προσπαθήσει ξανά και ξανά να ξεμυτίσουν -φυσικά πάντα με ένα υπερπολλαπλάσιο στρατό ΜΑΤ να τους φυλάει τα τομάρια- και πέφτοντας ξανά και ξανά πάνω σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, οι φασίστες, σε μία παρομοιωδώς αστεία κίνηση, ανακοίνωσαν ότι θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους “συνέλληνες” για τον τόπο της συγκέντρωσης μόνο λίγες ώρες πριν από αυτή – παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια.

Το ίδιο είχαν κάνει οι “μάχημοι” φασίστες αυτής της πόλης και στις 8/1, οπότε ανακοίνωσαν δύο μόνο ώρες πριν τη συγκέντρωση τους οτι αυτή θα γίνονταν … στο Ωραιόκαστρο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και με κρυφό κάλεσμα έχουν καταλάβει καλά ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δε θα παρελάσουν. Κρυμμένοι πίσω από τους μπάτσους, στο πιο απόμακρο προάστιο της Θεσσαλονίκης και όμως, χρειάστηκε να κρατήσουν το κάλεσμα τους κρυφό ως και δυο ώρες πριν τη συγκέντρωση για να μπορέσουν να εμφανιστούν. Η “απολύτως πετυχημένη”, όπως τη χαρακτήρισαν οι ίδιοι, συγκέντρωση τους στο Ωραιόκαστρο πέρα από το γνωστό περιφερόμενο θίασο που πλαισιώνει όλες τις ανάλογες “πετυχημένες” συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ελάχιστους κατοίκους της πόλης ή έστω του Ωραιοκάστρου είχε.

Αυτή την πολύ “πετυχημένη” και καθολα γελοία τακτική ακολουθούν και τώρα.

Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που έκαψαν τον Χορτιάτη, οι λαδέμποροι και οι λοιποί μαυραγορίτες που πλούτισαν στην πλάτη του πολυεθνικού προλεταριάτου και της εβραικής κοινότητας της πόλης, αυτοί που πάντα ήταν το πιστό σκυλί των αφεντικών, αυτοί που κάποτε οχυρώνονταν στο κτήριο της ΧΑΝΘ φοβούμενοι το τιμωρό χέρι των ανταρτών, αυτοί δεν είναι σήμερα ικανοί ούτε το βάρος των επιλογών τους να αναλάβουν.

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ»
Αλλά, εσείς, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο.
Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.
Γι αυτό και είναι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtqi+ άτομα, που θα σταθούμε απέναντι τους τη Κυριακή.

ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3, στις 11:30, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 17, 2017 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: