Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Α. | 9/1

Στις 5/1 η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία συνέλαβε την Πόλα Ρούπα, σε σπίτι στην Ηλιούπολη, και παράλληλα την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου στον Άγιο Δημήτριο. Και οι δύο συλληφθείσες έχουν πάρει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην ένοπλη επαναστατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Την ίδια στιγμή, το 6χρονο παιδί της Πόλα Ρούπα, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι, αποχωρίστηκε από τη μητέρα του κατά τη σύλληψή της και τέθηκε σε «προστατευτική φύλαξη».

Από τη στιγμή της σύλληψης και μετά το κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και εξασκεί όλη του την εκδικητικότητα πάνω στο 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Αρχικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν ενημερώνεται καν για την τοποθεσία στην οποία «φυλάσσεται» το παιδί και δεν τους επιτρέπεται η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Το  υπουργείο δικαιοσύνης, εκδίδει, φυσικά, ανακοίνωση, η οποία αφενός αναφέρει την «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου» και αφετέρου ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του». Και τα δύο παραπάνω αποδεικνύονται εντελώς ψευδή. Τόσο μέσω των συγγενών του παιδιού όσο και μέσω της ανακοίνωσης του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, αποκαλύπτεται τελικά ότι το παιδί υποβάλλεται σε αναγκαστική “νοσηλεία” υπό φρούρηση, σε κλειστή παιδοψυχιατρικη πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που ζητά το παιδί «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Έτσι λοιπόν (λες και δε γνωρίζουμε ότι για τις εκατοντάδες περιπτώσεις κακοποιημένων παιδιών, παιδιών θυμάτων βιασμού ή άλλων παιδιών που όντως έχουν ανάγκη προστατευτικής φύλαξης το κράτος δεν λαμβάνει καμία απολύτως πρόνοια, ή σαν να μη γνωρίζουμε επίσης όλοι ότι αυτή η «τυπική» διαδικασία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ως τώρα και τίθεται, όλως τυχαίως, σε εφαρμογή για το παιδί δύο δηλωμένων εχθρών του κράτους) από το … «αυτή είναι η τυπική διαδικασία» που είχαν το θράσος να ψελλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι περνάμε στο γεγονός της φρουρούμενης έγκλεισης (“νοσηλείας”) του εξάχρονου παιδιού σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων. Με ποια γνωμάτευση άραγε, και με ποια «τυπική» διαδικασία;

Όλες και όλοι που αποφασίζουμε να ταχθούμε απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο γνωρίζουμε καλά ότι το κράτος έχει στη φαρέτρα του πολλά και αποτελεσματικά εργαλεία για να μας επιτεθεί, άπαξ και πέσουμε στα χέρια του. Και όπου δεν φτάνουν οι υπόλοιποι νόμοι, υπάρχει πάντα ο αντιτρομοκρατικός, με τον οποίο μπορούμε να βρεθούμε στη φυλακή ουσιαστικά χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο. Και όταν δε φτάνει ούτε αυτός, είναι επίσης πολύ απλό να πεταχτούν στο κάλαθο των αχρήστων ακόμη και το αστικό σύνταγμα και οι νόμοι του: βασανισμοί σε κρατητήρια, ψευδομάρτυρες σε υποθέσεις αναρχικών, ενοχοποιητικά στοιχεία που εμφανίζονται ως δια μαγείας, παράνομες τράπεζες δειγμάτων DNA, κράτηση που ονομάζεται «προστατευτική φύλαξη» και πολλά άλλα… Παρ’ όλα αυτά, η χρησιμοποίηση ΠΑΙΔΙΟΥ ως μέσο εκβιασμού και εκδίκησης για τους γονείς του είναι μια πράξη τόσο ποταπή, που ξεπερνά κάθε όριο. Δείχνει ξεκάθαρα όλη τη δυσωδία και τη σαπίλα αυτού του συστήματος και των εκάστοτε πολιτικών εκφραστών του -καθώς η «αριστερή» κυβέρνηση δε διαφέρει από οποιαδήποτε δεξιά ούτε καν σε στοιχειώδη ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως άμεση αντίδραση στη χυδαιότητα αυτή, η Π. Ρούπα, ο Ν. Μαζιώτης και η Κ. Αθανασοπούλου ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος των δύο πρώτων στους συγγενείς του. Τελικά σήμερα, μετά από 3 μέρες κράτησης του παιδιού στην πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων, το παιδί δόθηκε στους συγγενείς του, μετά από την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του στη γιαγιά του.

Αλληλεγγύη στην Πόλα Ρούπα, το Νίκο Μαζιώτη και τη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Αγώνας απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο,
Για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1, στις 12:00

ΚΑΜΑΡΑ


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 8, 2017 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: