Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση | Κυριακή 8/1

Mετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες απόπειρες των φασιστών της πόλης μας να καλέσουν συγκέντρωση, για ακόμα μία φορά διάφορες γελοίες ναζιστικές γκρούπες, με ευφάνταστα εξίσου γελοία ονόματα, κάλεσαν και πάλι συγκέντρωση την Κυριακή 8/1.

Αυτή τη φορά, όμως, το κάλεσμα των φασιστών είχε μία πρωτοτυπία: το μέρος της συγκέντρωσης δεν έχει ανακοινωθεί! Έχοντας προσπαθήσει ξανά και ξανά να ξεμυτίσουν -φυσικά πάντα με ένα υπερπολλαπλάσιο στρατό ΜΑΤ να τους φυλάει τα τομάρια- και πέφτοντας ξανά και ξανά πάνω σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, οι φασίστες, σε μία παρομοιωδώς αστεία κίνηση, ανακοίνωσαν ότι θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους “συνέλληνες” για τον τόπο της συγκέντρωσης μόνο δύο ώρες πριν από αυτή – παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια.

Στις 10:00 οι φασίστες ανακοίνωσαν ότι η συγκέντρωση θα γίνονταν … στο Ωραιόκαστρο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και με κρυφό κάλεσμα έχουν καταλάβει καλά ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δε θα παρελάσουν. Κρυμμένοι πίσω από τους μπάτσους, στο πιο απόμακρο προάστιο της Θεσσαλονίκης και όμως, χρειάστηκε να κρατήσουν το κάλεσμα τους κρυφό ως και δυο ώρες πριν τη συγκέντρωση για να μπορέσουν να εμφανιστούν.

Η “απολύτως πετυχημένη”, όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκέντρωση τους στο Ωραιόκαστρο πέρα από το γνωστό περιφερόμενο θίασο που πλαισιώνει όλες τις ανάλογες “πετυχημένες” συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ελάχιστους κατοίκους της πόλης ή έστω του Ωραιοκάστρου είχε.

Από τις 9:30 αντιφασίστες και αντιφασίστριες βρισκόμασταν συγκεντρωμένοι στο Άγαλμα Βενιζέλου, μία συγκέντρωση η οποία σε αντίθεση με των φασιστών ήταν δημόσια ανακοινωμένη μέρες πρίν και ήταν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Οι συλλογικότητες που καλούσαμε στην συγκέντρωση είχαμε από πριν δηλώσει την πρόθεση μας να κινηθούμε προς το σημείο που θα συγκεντρώνονταν τελικά οι φασίστες. Μετά την ανακοίνωση των φασιστών ότι η συγκέντρωση τους θα γίνει, όχι απλώς εκτός κέντρου (κάτι που το υποπτευόμασταν) αλλά και εκτός… πόλης (!!!), οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες κινηθήκαμε με πορεία ως την Καμάρα.

1.jpg

23.jpg

 

Στις 21/1/2017 η «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης» καλεί και πάλι σε φασιστική συγκέντρωση, στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου. Μάλλον οι νεολαίοι δεν είχαν ενημερωθεί από τους πρεσβυτέρους τους στο Ιερό Λόχο πως κάνουν συγκέντρωση οι φασίστες σε αυτή τη πόλη: κρυφά, μη ανακοινωμένα, εκτός κέντρου και με μπάτσους να τους φυλάνε.

Στις 21/1/2017 οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες της πόλης θα είμαστε και πάλι εκεί.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – Μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 8, 2017 by in Ανακοινώσεις, Ενημερώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: