Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Μικροφωνική αλληλεγγύης στο Τ. Θεοφίλου | 20/12

%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae

Στις 10 Αυγούστου 2012, στην Πάρο, ο Δημήτρης Μίχας πέφτει νεκρός από σφαίρες, κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας. Λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνεται ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου ως βασικός ύποπτος για τη ληστεία και τη δολοφονία. Επιπλέον κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του, ξεκίνησε ένα ακόμα έντυπο, τηλεοπτικό και ιντερνετικό τρομοσόου που αφειδώς μας προσφέρουν όλο και συχνότερα τα παπαγάλακια της αντιτρομοκρατικής, γνωστοί και ως “αστυνομικοί συντάκτες” και τα αυτοαποκαλούμενα ‘μέσα ενημέρωσης’. Ο Τάσος Θεοφίλου προφυλακίστηκε υπό το βάρος της μιντιακά κατασκευασμένης “κοινωνικής” κατακραυγής και των δήθεν αδιάσειστων στοιχείων για την ενοχή του.
Τα αδιάσειστα στοιχεία ενοχής του για την υπόθεση της Πάρου ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική (πόση ομοιότητα με την πρόσφατη υπόθεση του Θ. Σίψα που αθωώθηκε για τη Marfin) που ανέφερε ότι ο δράστης είναι ένας Τάσος από τη Θεσσαλονίκη που κινείται μεταξύ Πλάκας κι Εξαρχείων, και για τη συμμετοχή στη ΣΠΦ η γνωριμία του με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση, Κώστα Σακκά. Έτσι λοιπόν, η αντιτρομοκρατική, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές -πάντα σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους- στέλνουν αγωνιστές στη φυλακή. Στη δίκη του που διεξήχθη εν μέσω πολλών δικονομικών παραβάσεων (γνωστές σε τέτοιου τύπου δίκες ήδη από την πρώτη δίκη της 17Ν) οι κατηγορίες καταρρέουν. Ακόμα και ο επικεφαλής της έρευνας της αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς (επαγγελματία αντι-αναρχικό τον αποκάλεσε ο Τ. Θεοφίλου) αναγκάστηκε να ομολογήσει πως “ίσως να μην ήταν ο Θεοφίλου στη ληστεία”. Τελικά ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε από τις περισσότερες και πιο βαριές κατηγορίες (όπως η ανθρωποκτονία). Παρόλα αυτά, χωρίς κανένα στοιχείο -για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς η αντιτρομοκρατική- καταδικάστηκε στην εξοντωτική ποινή των 38 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου.
Στην πραγματικότητα, το μοναδικό έγκλημα του Τ. Θεοφίλου είναι πως είναι αναρχικός κομμουνιστής και συνεπής αγωνιστής ακόμη και μέσα στα κελιά. Αυτή την πολιτική του στράτευση και συνέπεια πληρώνει τα τελευταία 4 χρόνια ζώντας έναν πραγματικό καφκικό εφιάλτη.
Οι δικονομικές παραβάσεις, ο αυταρχισμός της ποινικής – δικαστικής εξουσίας, η σκλήρυνση της καταστολής, ο χειρισμός ποινικών υποθέσεων με βάση τον αντι-αναρχικό κι αντικινηματικό πολιτικό σχεδιασμό της αντιτρομοκρατικής, και η χειροτέρευση των συνθηκών κράτησης στα “σωφρονιστικά” κολαστήρια δεν είναι παρεκβάσεις από το αστικοδημοκρατικό πλαίσιο που μπορούν να διορθωθούν με μια αλλαγή στην κυβερνητική διαχείριση. Αντίθετα, αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο η σωφρονιστική, η αστυνομική και η δικαστική εξουσία ενοποιούνται και δημιουργούν τον ισχυρό κατασταλτικό βραχίονα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Δεν έχουμε να κάνουμε με την παραβίαση των όρων κάποιου φανταστικού κοινωνικού συμβολαίου αλλά με τη δημιουργία ενός νέου σημείου ισορροπίας σε όλα τα επίπεδα (νομοθετικό, αστυνομικό και ποινικό) που θα αποτυπώνει τον υπάρχοντα συσχετισμό δύναμης ανάμεσα σε εξουσιαστές κι εξουσιαζόμενους, στο κεφάλαιο και την εργασία.
Για αυτόν τον λόγο, είναι ζωτικής σημασίας για το κίνημα και τα συμφέροντα των από-τα-κάτω η οργανική συνένωση του κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους με τα υπόλοιπα κομμάτια του κινήματος, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το επαναστατικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία και να δημιουργηθούν οι όροι για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος εκμετάλλευσης κι εξουσίας που θα βάλει την ταφόπλακα στο κράτος και την καταστολή. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για να γίνει πράξη αυτό και να μη μετατίθεται η επανάσταση στις καλένδες είναι η ακύρωση καθε σκευωρίας, κάθε σκέψης ποινικοποίησης των πολιτικών και κοινωνικών σχέσεων, κάθε κρατικού και παρακρατικού σχεδιασμού που στρέφεται ενάντια στο κίνημα και τους ανθρώπους του. Γιατί δεν μπορούμε να βαδίσουμε εκεί που θέλουμε αν σταματήσουμε να πιστεύουμε στον Άνθρωπο κι αν χάσουμε το πάθος για τη Λευτεριά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Μικροφωνική αλληλεγγύης
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00
στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 14, 2016 by in Αφίσες, Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: