Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ | ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Την 30η Ιούνη έφτασε στην Αθήνα το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε μαζική ανοιχτή συνέλευση εργατών & αλληλέγγυων στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Το πρωί της 1ης Ιούλης πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου απαιτώντας οριστική λύση στο ζήτημα των 2 εργοστασίων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά απάντησε με αοριστολογίες και απέφυγε να δεσμευτεί για το οτιδήποτε. Κατόπιν της συνάντησης οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι αποφάσισαν να παραμείνουν έξω από το υπουργείο εργασίας μέχρι να δοθεί οριστική απάντηση στις διεκδικήσεις τους. Στην προσπάθειά τους να στήσουν σκηνές δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, ο διοικητής των οποίων επικαλέστηκε άνωθεν εντολές. Έγιναν 2 προσαγωγές αλληλέγγυων από τη Θεσσαλονίκη ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 2 εργάτες της ΒΙΟΜΕ, ένας σύντροφος από την ΑΠΟ και οι 2 προσαχθέντες.

Παρόλη την άγρια επίθεση ο κόσμος του αγώνα δεν πτοήθηκε. Απάντησε με γυμνά χέρια στα καθάρματα των ΜΑΤ και κατάφερε να κρατήσεις τις θέσεις του. Η εξοργιστική “αφέλεια” της Αντωνοπούλου που έκανε την ανήξερη για το ποιος έδωσε την εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν δεν είναι παρά μια ακόμη σκηνή στο θέατρο σκιών του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που προεκλογικά “στήριζε” στα λόγια τη ΒΙΟΜΕ και όντας πλέον στην κυβέρνηση επιτίθεται στους εργάτες της, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως είτε με δεξιά, είτε με αριστερή κυβέρνηση το κράτος έχει συνέχεια κι ένα και μοναδικό σκοπό: τη διαιώνιση του εξουσιαστικού συστήματος καταπίεσης κι εκμετάλλευσης.

Η εργατική τάξη και ο κόσμος του αγώνα οφείλουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίξουν τον αγώνα των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων για ζωή κι αξιοπρέπεια. Ο αγώνας για αυτοδιαχείριση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, το τσάκισμα του κράτους και του κεφαλαίου, τη δημιουργία του νέου κόσμου της αλληλεγγύης και της ισότητας, του κόσμου της κοινοκτημοσύνης και της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε των αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου μέχρι την τελική νίκη. Συμμετέχουμε στην ανοιχτή συνέλευση έξω από το υπουργείο εργασίας το Σάββατο 2 Ιούλη, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 10:00 (επίσης έξω από το υπουργείο) και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των εργατών

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ – ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
info@anarchist-federation.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 2, 2016 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: