Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Πορεία στο Πολύκαστρο | ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6

Η Ειδομένη αποτελούσε επί μήνες το σημείο εκείνο απ’ όπου χιλιάδες μετανάστες, θύματα των στρατιωτικών και/ή οικονομικών πολέμων του κεφαλαίου, περνούσαν από τη χώρα μας με σκοπό να εγκατασταθούν σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης. Από τον Φεβρουάριο, όταν τα ελληνο-μακεδονικά σύνορα έκλεισαν, μέχρι και την εκκένωση της Ειδομένης στα τέλη Μαΐου δύο μήνες αργότερα, το σημείο εκείνο αποτελούσε ένα πελώριο άτυπο camp, όπου παρέμεναν στοιβαγμένοι χιλιάδες μετανάστες που αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι τα σύνορα έκλεισαν οριστικά και ότι αφού ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα σε διακινητές και διαφόρων λογής καθίκια που βρήκαν τη ευκαιρία να πλουτίσουν από αυτούς, αφού επέζησαν από τους κινδύνους που η “πολιτισμένη Ευρώπη” τους επιφύλασσε στο Αιγαίο, τελικά θα βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε κάποιο άθλιο camp στην ψωροκώσταινα.

Η Ειδομένη ήταν μία ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό τσαλαπατήματος κάθε πτυχής της υπόστασης των μεταναστών. Η εξουσία, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής, ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών. Ενσαρκώνεται στην Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, στα camps των Διαβατών, του Χέρσου, της Νέας Καβάλας, του Ωραιοκάστρου και πάνω από όλα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο Παρανέστι, στην Ξάνθη, στο Ελληνικό. Ενσαρκώνεται πιο ωμά και χυδαία από οπουδήποτε αλλού στις φασιστικές -δεν σηκώνει πάντα τη σβάστικα ο φασισμός- πρωτοβουλίες “κατοίκων”.

Για εμάς όμως, oι πρόσφυγες και οι μετανάστες τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, οι μετανάστες δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών, όπως η ΕΕ και η frontex, των εθνικών κρατών, και των αναγκών της οικονομίας. Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης επιστρατεύει ως πολιτική πρακτική την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους -αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών- και απαιτώντας την άμεση νομιμοποίησή τους.

Πάντα στο πλευρό των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6, στις 18:00, στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου

Λεωφορείο από Θεσσαλονίκη: 16:00, από το Άγαλμα Βενιζέλου
τηλέφωνο κρατήσεων: 6986635726

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com
http://www.libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 10, 2016 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: