Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SANAA TALEB ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Η υπόθεση της Sanaa Taleb είναι μία από τις χιλιάδες μεταναστών και μεταναστριών που βιώνουν την «ελληνική φιλοξενία», με μία μόνο διαφορά: ότι εκείνη αντιστάθηκε. Τον Απρίλη του 2015, μετά από 5 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, η Sanaa Taleb –μετανάστρια από το Μαρόκο– συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Αφού παρέρχεται το εξάμηνο της κράτησης της στο Κέντρο Κράτησης γυναικών Ελληνικού, ενημερώνεται ότι θα «φιλοξενηθεί» άλλους 3.

Τόσο η Sanaa όσο και άλλες συγκρατούμενες της στις 31/10 έχουν την πρόθεση να ξεκινήσουν αποχή συσσιτίου. Η απάντηση των αρχών ήταν άμεση: η απέλαση πρώην συγκρατούμενων τους, οι οποίες και ξυλοκοπήθηκαν, και η απαίτηση να δηλωθούν ονομαστικά οι κρατούμενες που συμμετέχουν στην αποχή συσσιτίου, υπονοώντας σαφώς ότι όσες υπογράψουν θα έχουν την ίδια τύχη, κατάφερε να τρομοκρατήσει τις υπόλοιπες μετανάστριες αφήνοντας την Sanaa και μία ακόμα μετανάστρια, η οποία όμως επίσης διέκοψε μετά από 2 μέρες αφήνοντας την τη μοναδική που συνεχίζει. Στις 5 Νοέμβρη, ανακοινώθηκε στη Sanaa ότι θα απελευθερωθεί. Αντ’ αυτού, μεταφέρθηκε στη Πέτρου Ράλλη ώστε να την απελάσουν βίαια και με συνοπτικές διαδικασίες. Η αντίσταση της στην βίαιη απέλαση οδηγεί αφενός στο ξυλοδαρμό της από τους ανθρωποφύλακες και αφετέρου σε κατηγορίες για φθορά περιπολικού, απείθεια κ.α. Η ίδια η δίωξη αποτελεί ορόσημο, καθώς είναι η πρώτη φορά που η άρνηση κάποιου να απελαθεί χωρίς πολλά-πολλά θεωρείται… απείθεια. Παράλληλα, παρά την επιμονή της Sanaa να καταγγείλει τις συνθήκες απέλασής της, οι μπάτσοι… απλά αρνήθηκαν να πάρουν έγγραφη κατάθεση. Την επόμενη μέρα, συνεχίζοντας τις τρομοκρατικές πρακτικές, προσπάθησαν να της πάρουν κατάθεση χωρίς να βρίσκεται εκεί ο δικηγόρος της (κατάθεση, την οποία η ίδια αρνήθηκε να υπογράψει). Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί… Οι δεσμοφύλακες ως «μάρτυρες κατηγορίας» έδωσαν καταθέσεις όπου αναπαρήγαγαν συνομιλίες που η Sanaa υποτίθεται ότι είχε με τον δικηγόρο της, παραβιάζοντας για χιλιοστή φορά κάθε έννοια νομικής προστασίας του κατηγορουμένου.

Ακολούθησε η επιστροφή της στο Ελληνικό (6/11) και από εκεί η μεταφορά της στο Δαφνί. Παρά το ότι οι ψυχίατροι συνιστούν την άμεση αποφυλάκιση της, καθώς η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχική κατάσταση, η Πέτρου Ράλλη αγνοεί την ιατρική πλέον γνωμάτευση και απορρίπτει το αίτημα αποφυλάκισης. Η εκ νέου αίτηση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, εξετάζεται στις 9/12, το οποίο όμως δεν έχει εκδώσει ακόμα την απόφαση. Παράλληλα, το δικαστήριο της Sanaa για τις κατηγορίες που της φόρτωσαν όταν εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί την απέλαση της, έχει πάρει 2 αναβολές.
Στις 8 Ιανουαρίου η κράτηση της Sanaa παρατάθηκε για ακόμα 3 μήνες με τη δικαιολογία ότι «εκκρεμεί η απέλαση της», παρότι η αίτηση της για άσυλο δεν έχει καν εξεταστεί.
Τελικά η μετανάστρια αγωνίστρια Sanaa Taleb αφέθηκε ελεύθερη στις 27 Απρίλη 2016, μετά από ένα χρόνο στο κολαστήριο του Ελληνικού.

Η ιστορία της Sanaa είναι μία ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό τσαλαπατήματος κάθε πτυχής της υπόστασης των μεταναστών. Η εξουσία, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής, ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών. Ενσαρκώνεται στην Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, στην Ειδομένη, στα στρατόπεδα των Διαβατών, του Χέρσου, της Νέας Καβάλας, του Ωραιοκάστρου και πάνω από όλα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο Παρανέστι, στην Ξάνθη, στο Ελληνικό. Ενσαρκώνεται πιο ωμά και χυδαία από οπουδήποτε αλλού στις φασιστικές -δεν σηκώνει πάντα τη σβάστικα ο φασισμός- πρωτοβουλίες “κατοίκων”.

Για εμάς όμως, τους εργάτες ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών, όπως η ΕΕ και η frontex, των εθνικών κρατών, και των αναγκών της οικονομίας.

Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης επιστρατεύει ως πολιτική πρακτική την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών και απαιτώντας άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.

Πάντα στο πλευρό των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ
ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!

– Τρίτη 17/5,
Μικροφωνική, Μπότσαρη με Παπαναστασίου (γραφεία ΟΑΣΘ), στις 11.30 πμ

– Κυριακή 22/5,
Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδα κράτησης μεταναστών της Ξάνθης, αναχώρηση στις 10:00, άγαλμα Βενιζέλου

– Πέμπτη 26/5
ΠΟΡΕΙΑ, στις 17:00, Καμάρα

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

http://www.libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

One comment on “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SANAA TALEB ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

  1. di morell
    May 17, 2016

    Reblogged this on reddragon99.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 17, 2016 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: