Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Στις γέννες της ψευτιάς ξολοθρεμός!

Κείμενο που μοιράστηκε έξω από την συναυλία της 9ης του Μπετόβεν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης.

Χωρίς τίτλο

ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΞΟΛΟΘΡΕΜΟΣ!

«Ακόμα κι αν όλα τα πράγματα καταστραφούν στο μέλλον, αυτό το έργο τέχνης πρέπει να μείνει ανέπαφο, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής μας»
Μιχαήλ Μπακούνιν απευθυνόμενος στον Ρίχαρντ Βάγκνερ έπειτα από την εκτέλεση της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν την 1η Απριλίου 1849 που διηύθυνε ο Βάγκνερ στην Όπερα της Δρέσδης, ένα μήνα πριν την εξέγερση της Δρέσδης.
9η Μαΐου. Η μέρα που ηττήθηκε η εξέγερση της Δρέσδης το 1849. Η μέρα που ξεκίνησε η εξέγερση των εργατών της Θεσσαλονίκης το 1936. Η μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων το 1945 μένοντας γνωστή ως επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Αυτή η μέρα επιλέχτηκε για να γιορτάζεται η Μέρα της Ευρώπης. Μήπως αυτή η μέρα επιλέχτηκε για να τιμηθεί με κάποιον τρόπο η πάλη των λαών ενάντια στην αδικία; Σαφέστατα όχι! Επιλέχτηκε ακριβώς για να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν. Το μίσος των εμπνευστών της ενωμένης Ευρώπης των κρατών προς οτιδήποτε σχετίζεται με την κοινωνική ανατροπή και την επανάσταση έπρεπε να εκφραστεί και ιδεολογικά. Έτσι, η Μέρα της Ευρώπης, μια μέρα υποτίθεται αφιερωμένη στη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη των λαών γιορτάζεται από αυτούς που αιματοκυλούν και καταπιέζουν τους λαούς.

Το μέγεθος αυτής της υποκρισίας αποκαλύπτεται αν κοιτάξουμε λίγο γύρω μας, αν αντιληφθούμε την πραγματικότητα της Ευρώπης-Φρούριο. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ξεριζωμένοι από τον τόπο τους λόγω του πολέμου και της φτώχειας χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Αυτό που τους επιφυλάσσει η “πολιτισμένη” Ευρώπη είναι πνιγμοί στο Αιγαίο, αστυνομοκρατία, στρατόπεδα συγκέντρωσης και στην καλύτερη περίπτωση ένα μέλλον ακραία υποτιμημένου εργατικού δυναμικού. Τίποτα από αυτά δεν μας εκπλήσσει. Η Ε.Ε. μένει πιστή την κληρονομιά των αποικιοκρατών κι ιμπεριαλιστών προγόνων της. Παρόλη την απουσία έκπληξης όμως η οργή μας για την υποκρισία αυτών που έχουν το θράσος να μιλάνε στο όνομα του πολιτισμού και της αλληλεγγύης θεριεύει.

Η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν δεν ανήκει σε κανέναν ολοκληρωτισμό. Ανήκει στους καταπιεσμένους κι εκμεταλλευόμενους αυτού του πλανήτη. Η Ωδή στη Χαρά δεν ανήκει στην Ε.Ε. Είναι το τραγούδι όλων αυτών που μάχονται για να καταστρέψουν την κοινωνία της αδικίας, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, τον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Η συναδέλφωση και αλληλεγγύη των λαών δεν πρόκειται να ανθίσουν παρά μόνο πάνω στα συντρίμια του κράτους και του κεφαλαίου. Όταν δηλαδή όλοι οι λαοί του κόσμου διαβούν τον δρόμο της κοινοκτημοσύνης και της ελευθερίας, του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Αντοχή στα πικρά βάσανα, βοήθεια
όπου ένας αθώος θρηνεί,
σταθερότητα στον όρκο, την αλήθεια
και σ’ οχτρούς μα και σε φίλους αντικρύ.
μπρός σε θρόνους ρηγικούς αντρείκια στάση,
κι αν, αδέλφια μου, στοιχίσει ή αίμα ή βιός,
το βραβείο να πάει σ’ αυτόν που δούλεψε άξια,
και στις γέννες της ψευτιάς ξολοθρεμός!

(από την Ωδή στη Χαρά του Φρίντριχ Σίλερ)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Advertisements

2 comments on “Στις γέννες της ψευτιάς ξολοθρεμός!

  1. fyodordina
    May 13, 2016

    Ωδή στην μπασταρδοκρατία!

  2. di morell
    May 14, 2016

    Reblogged this on reddragon99.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 12, 2016 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: