Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Σχετικά με το εφετείο που αρχίζει στις 20/4

Στις 20 Απριλίου του 2016 θα λάβει χώρα μια από τις πιο εξόφθαλμες μεθοδεύσεις που στήνει το κράτος με τις διωκτικές και δικαστικές του αρχές: το εφετείο για μια σειρά υποθέσεων που αφορούν αναρχικούς που έχουν δικαστεί πρωτόδικα για ξεχωριστές υποθέσεις και που τους στριμώχνει σε μία συνολική δικογραφία.

Το τσουβάλιασμα των υποθέσεων της “γιάφκας” του Χαλανδρίου, των εμπρηστικών δεμάτων, της ληστείας στο Βελβεντό, με τις συλλήψεις στη Ν. Σμύρνη το 2010 και στον Βόλο ένα χρόνο αργότερα, αλλά και πολλών άλλων υποθέσεων που εμπλέκουν μια σειρά αναρχικών αγωνιστών στα δικαστήρια είναι το απαύγασμα της τακτικής του βαθέως ελληνικού κράτους στο επίπεδο της καταστολής και της τιμωρίας πολιτικών κρατουμένων που βάδισαν ενάντια σ’ αυτό. Είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν στη φυλακή αναρχικοί οι οποίοι είναι στα όρια της αποφυλάκισης, να μη δοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες, να φορτωθούν οι ήδη φυλακισμένοι αγωνιστές με νέες κατηγορίες.

Επιπλέον, είναι μια μεθόδευση που στέλνει το μήνυμα ότι επικίνδυνοι για την “εθνική ασφάλεια” είναι όλοι οι παραπάνω, και όχι οι φασίστες (όπως το κάθαρμα ο Ρουπακιάς που αποφυλακίστηκε έχοντας ομολογήσει φόνο) ή οι κάθε λογής έμποροι ναρκωτικών, από τους “μικρούς” συνεργάτες των μπάτσων των Εξαρχείων μέχρι και τους εφοπλιστές ιδιοκτήτες πρεζοκάραβων.
Το κράτος, με αριστερή ή δεξιά διακυβέρνηση, είχε και έχει συνέχεια. Είναι στο χέρι μας -δηλαδή στους κοινούς μας αγώνες μαζί με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που παίρνουν σαφή θέση μέσα στον ταξικό πόλεμο- να το καταργήσουμε, βάζοντας πλώρη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς εξουσία.

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογικής ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

μικροφωνική παρέμβαση
Δευτέρα 18/04, στις 18:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 15, 2016 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: