Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

 

AFISA.jpg

Τουρκικό κράτος  (ή αλλιώς, άλλη μία κρατική βιομηχανία θανάτου)

Από τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες χιλιάδων αντιφρονούντων στη Χούντα του Εβρέν και τις συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στον κουρδικό λαό, μέχρι τις δολοφονίες διαδηλωτών και αγωνιστών (Μπερκίν Ελβάν στο Γκεζί, Ταχίρ Ελτσί στο Ντιγιάρμπακιρ) και τις βομβιστικές επιθέσεις σε Σουρούτς, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, η κρατική βία, επιβολή και βαρβαρότητα, δεν έφυγε ποτέ από τη γείτονα χώρα. Στρατιωτικοί πραξικοπηματίες, εθνικιστές, μαφίες, στρατηγική της έντασης και αδίστακτο πολιτικό προσωπικό, συνέθεταν διαχρονικά τον φυσικό χώρο του τουρκικού κράτους και της τουρκικής αστικής τάξης.

Η άνοδος του AKP στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, σήμανε το τέλος του «κοσμικού» ιδεολογικού προσανατολισμού του τουρκικού κράτους (ο στρατός ως ρυθμιστής της πολιτικής ζωής, έμφαση στην τουρκική εθνικότητα και γλώσσα ως στοιχείο ομογενοποίησης και καταπίεσης της πολυεθνοτικής σύνθεσης, περιθωριοποίηση της οργανωμένης θρησκείας και των ισλαμιστικών πολιτικών

δυνάμεων, παρά την κατά καιρούς εργαλειακή χρησιμοποίηση των τελευταίων για την καταστολή ριζοσπαστικών τμημάτων της τουρκικής κοινωνίας).

Η στροφή προς την θρησκεία ως κεντρικό στοιχείο αναφοράς του τουρκικού κράτους και η σχετική μείωση της πολιτικής επιρροής του στρατού, ωστόσο, δεν διατάραξε τη συνέχεια της κρατικής κατασταλτικής πολιτικής, ούτε μείωσε καθόλου την ένταση της απέναντι στο κουρδικό κίνημα και τις αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις. Σήμερα παρατηρούμε ότι παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και στοχεύσεις του Κεμαλικού κράτους και του AKP (κόμμα του Ερντογάν), η υπεράσπιση των Τουρκικών εθνικών συμφερόντων έχει εξαφανίσει αυτές τις διαφοροποιήσεις.

Αντιθέτως, η νέα στρατηγική συμμαχιών του τουρκικού κράτους (Σαουδική Αραβία, ISIS) ενέτεινε την καταστολή απέναντι στα οργανωμένα κομμάτια του κουρδικού λαού: δεν είναι μόνο η εναντίωση του PKK στη στρατηγική αφομοίωσης των Κούρδων με βάση την κοινή (σουνιτικό ισλάμ) θρησκεία. Η πραγματική απειλή για το τουρκικό κράτος έγκειται στην ελευθεριακή πολιτική στροφή του PKK, όπως και του PYD στο κομμάτι του συριακού Κουρδιστάν (Rojava). Το σημερινό πρόταγμα του κουρδικού κινήματος στην Τουρκία και τη Συρία είναι πλέον κάτι πολύ περισσότερο από ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα αριστερού τύπου.

Η υιοθέτηση της ομοσπονδιακής οργάνωσης και αυτοδιεύθυνσης της κοινωνίας, η ουσιαστική ισότητα γυναικών-αντρών και η έμπρακτη αμφισβήτηση παραδοσιακών πατριαρχικών λογικών από ένα νικηφόρο γυναικ

είο στρατό (YPJ) και, κυρίως, η πρόταση ενός μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης, που δεν αφορά μόνο τους Κούρδους, αλλά όλους τους λαούς της περιοχής ανεξάρτητα από θρησκεία και γλώσσα, αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο όχι μόνο για το τουρκικό κράτος, αλλά για κάθε εξουσιαστή στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δεδομένης της πολυεθνοτικής σύνθεσης της Τουρκίας, το δόγμα του εσωτερικού εχθρού αποτελούσε διαχρονικά τον θεμέλιο λίθο της εθνικής συνοχής, ενώ η κατασταλτική πολιτική του τουρκικού κράτους ενάντια στους Κούρδους αγωνιστές, ασκείτο ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Το AKP λοιπόν, δεν είναι παρά ένα ακόμη προϊόν του τουρκικού μιλιταριστικού κρατικού μηχανισμού· ένα ακόμη πιόνι στην υπηρεσία του τουρκικού εθνικισμού.

Με αυτό το νέο ιδεολογικό περίβλημα και, ενίοτε, με τις πολιτικές πλάτες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, ο Ερντογάν συνεχίζει τη στρατηγική της έντασης (που τον επανεγκαθίδρυσε στην εξουσία στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου), εξαπολύοντας τη σφοδρότερη επίθεση των τελευταίων ετών σε κουρδικές πόλεις και συνοικίες της ανατολικής Τουρκίας. Από τον περασμένο Δεκέμβρη, οι κουρδικές πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Σίζρε, Σιλβάν, Σιρνάκ και Σιλόπι, σφυροκοπούνται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με το πρόσχημα του πολέμου ενάντια στην «τρομοκρατία».

Ο στρατιωτικός αποκλεισμός έχει αφήσει πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα, νερό και φαγητό, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας εμποδίζει την πρόσβαση στα νοσοκομεία και τη ταφή των νεκρών, με αποτέλεσμα οι τραυματίες να πε

θαίνουν από αιμορραγία και οι νεκροί να κείτονται για μέρες στους δρόμους ή να σαπίζουν μέσα στα σπίτια, δίπλα στους συγγενείς τους. Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί από τα τουρκικά άρματα μάχης, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200, με πρώτο θύμα τον άμαχο πληθυσμό.

Κι όμως, παρά το μέγεθος της καταστολής, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών σκάβουν χαρακώματα και χτίζουν οδοφράγματα, συνεχίζοντας να κάνουν αυτό που έμαθαν από παιδιά: να αντιστέκονται με όλα τα μέσα απέναντι στον τουρκικό κρατικό ολοκληρωτισμό. Ο κουρδικός λαός πληρώνει το τίμημα για τον συνεχή αγώνα του για ελευθερία και αυτονομία, τον αγώνα της επαναστατημένης Rojava στη Συρία, την αντίσταση των μαχητών του PKK στο τουρκικό Κουρδιστάν και τους νικηφόρους αγώνες ενάντια στους φονταμενταλιστές-σκοταδιστές του ISIS: οι δεσμοί του τελευταίου με το τουρκικό κράτος προφανώς δεν εξαντλούνται στις πιθανές εμπορικές συναλλαγές, όπως η μεγάλη νίκη στο Κομπάνι δεν ήταν ήττα μόνο για το ISIS, αλλά και για τους συμμάχους του.

Κρίσιμο πολιτικό επιστέγασμα για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και τη γενικότερη πολιτική του τουρκικού κράτους, αποτελεί η σύνοδος της ΕΕ στην Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο. Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ σε μια περίοδο όξυνσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και αναζωπύρωσης της σύγκρουσης με το PKK και άλλες τουρκικές πολιτικές οργανώσεις, δεν είναι παρά μια προσπάθεια εξωραϊσμού της τουρκικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

Στα πλαίσια της σύγκρουσης μικρών και μεγάλων ιμπεριαλισμών στην ευρύτερη περιοχή, οι ευρωπαίοι ηγέτες ανταμείβουν τον εξ ανατολής σύμμαχό τους για το ‘σθένος’ που επιδεικνύει απέναντι στον Πούτιν -κύριο αντίπαλο των συμφερόντων της ΕΕ στην Ουκρανία- και επιπλέον, νομιμοποιούν τη στρατηγική της Τουρκίας στο συριακό ζήτημα. Τουτέστιν, ο βορειοαμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, επιβραβεύουν τον εξ Ανατολών σύμμαχό τους, ενάντια στον ρωσικό.

Η επίθεση στο οργανωμένο κουρδικό κίνημα και τον απλό κουρδικό λαό δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους.

Η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη προς τους κούρδους αγωνιστές της Τουρκίας και της Συρίας, είναι καθήκον για όλους όσοι κατανοούν ότι ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες.

Στεκόμαστε με όλη μας τη ψυχή δίπλα στον αντιστεκόμενο κουρδικό λαό της ανατολικής Τουρκίας, τις Κούρδισσες και τους Κούρδους ένοπλους αντάρτες, τις Τουρκάλες και τους Τούρκους αγωνιστές, που μάχονται με αυτοθυσία απέναντι στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό-σκοταδισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό, για την αυτονομία τους, την επανάσταση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Θάνατος στον φασισμό – Ζήτω η ζωή

 

Μικροφωνική

Τρίτη 9/2,

στις 17:00,  Ναυαρίνου με Τσιμισκή


Καλέσματα σε άλλες πόλεις:


Ηράκλειο Κρήτης:
Παρασκευή 12/2 στις 18:00, Πορεία (Πλατεία Λιονταριών)

Αθήνα:
Σάββατο 13/2 στις 12:00, Πορεία (Μοναστηράκι)

Πάτρα:
Σάββατο 13/2 στις 12:00, Συγκέντρωση (Πλατεία Όλγας)

 

Αναρχική Ομοσπονδία

 

 

Άλλα καλέσματα:

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία:

Αμεση αλληλεγγύη στο Κουρδικό λαό ,
Αλληλεγγύη στους λαούς  της Τουρκιάς,
που παλεύουν  εναντία στο φασιστικό κράτος  της  Τουρκιάς
για την ελευτεριά και δικαιοσύνη και ψωμί  !

– Την Τρίτη 9/2, στις 17:00, ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ (μέρος: Ναυαρίνου με Τσιμισκή)

– Την Πέμπτη 11/2, στις 18:00,  ΠΟΡΕΙΑ (μέρος: Καμάρα) .

Να σταματήσουμε τις σφαγές στο Κουρδιστάν !
Λευτεριά στους λαούς, θάνατος στο φασισμό !

“(…)

αυτοί,  αγάπη μου, της Πατρίδας είναι εχθροί!
Της ελπίδας είναι εχθροί, αγάπη μου,
του τρεχάμενου νερού.
και του δέντρου που μόλις καρποφορεί,
εχθροί της ζωής που αντρώνεται και γιγαντώνει!
Γιατί, αγάπη μου, ο πόνος έχει πατήσει
τη σφραγίδα του στο μέτωπό τους.
(Κούφιο δόντι, σάπιο κρέας)
θα γκρεμιστούν και θα πάνε μια για πάντα,
και σίγουρα, αγάπη μου, σίγουρα
θα ροβολήσει μια μέρα αγέρωχη,
με την πιο τιμημένη της στολή:
την εργατική,
σ’ αυτήν την αγαπημένη χώρα, η Λευτεριά

Η κυβερνηση του ΑΚΡ πραφματοποιει σφαγες στο Κουρδισταν.

«Εδώ και αρκετούς μήνες το τουρκικό κράτος έχει εξαπολύσει τη σφοδρότερη επίθεση των τελευταίων ετών σε κουρδικές πόλεις και συνοικίες της ανατολικής Τουρκίας. Από τον περασμένο Δεκέμβρη, οι κουρδικές πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Σίζρε, Σιλβάν, Σιρνάκ και Σιλόπι, σφυροκοπούνται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με το πρόσχημα του πολέμου ενάντια στην ‘τρομοκρατία’. Ο στρατιωτικός αποκλεισμός έχει αφήσει πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα, νερό και φαγητό, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας εμποδίζει την πρόσβαση στα νοσοκομεία και τη ταφή των νεκρών, με αποτέλεσμα οι τραυματίες να πεθαίνουν από αιμορραγία και οι νεκροί να κείτονται για μέρες στους δρόμους ή να σαπίζουν μέσα στα σπίτια, δίπλα στους συγγενείς τους. Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί από τα τουρκικά άρματα μάχης, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200, με πρώτο θύμα τον άμαχο πληθυσμό.» *
Η κυβέρνηση του ΑΚΡ απο την μια πραγματοποιεί σφαγές απο την άλλη έχει στόχο να διαλυθούν όλες οι οργανώσεις των λαών, με αυτό το τρόπο  μπορεί μόνο να φτάσει στο στόχο του. Το κράτος με όλη την δύναμη του επιτεθεί στο Κουρδιστάν και ανακοινώνει οτι να μεταφέρει τις πόλεις σε άλλες περιοχές.
Μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν πανό απο 600 άτομα .
Ο φασισμός πάντα και παντού είναι εχθροί όλων των λαών !
Εμείς λέμε ότι για την ολιγαρχία της  Τουρκίας η “λύση”  στο  Κουρδικό ζήτημα εδώ και 90 χρόνια, είναι μόνο άρνηση αναγνώρισης των Κούρδων, σφαγές και αφομοίωση ,δεν έχουν άλλη “λύση”.
Εμείς λέμε ότι εάν σήμερα στην ημερήσια της Ε.Ε και των ΗΠΑ υπάρχει το κουρδικό ζήτημα, είναι μόνο και μόνο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων.
Εμείς λέμε ότι το ζήτημα αυτό δεν λύνεται στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων με τους ιμπεριαλιστές.
Εμείς λέμε ότι, εάν κάποιοι θεωρούν ότι η λύση θα έρθει με τις διαπραγματεύσεις αυτές, τότε παραδίδουν την βούληση και τον αγώνα των λαών.

Εμείς λέμε ότι η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει αλλάξει ποτέ η πολιτική της ολιγαρχίας. Τους τελευταίους μήνες έχουν δολοφονηθεί 600 άτομα, ενώ 300 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και την περιοχή τους.
Από τις 17 Αυγούστου του 2015 που ξεκίνησαν οι σφαγές, εξακολουθούν  μέχρι αυτή τη στιγμή,  σε 7 πόλεις και 21 κωμοπόλεις.
Εμείς λέμε ότι ο Κουρδικός λαός για να κερδίσει την ελευθερία, πάνω απ΄όλα αγωνίζεται  ενάντια στην ολιγαρχία.
Εμείς λέμε ότι το Κουρδικό μπορεί να λυθεί μόνο με αντιιμπεριαλιστική,  και αντι ολιγαρχική επανάσταση.

Αλληλεγγύη στους λαούς  της Τουρκιάς,
που παλεύουν  εναντία στο φασιστικό κράτος  της  Τουρκιάς
για την ελευτεριά και δικαιοσύνη και ψωμί  !
 
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

Συλλογικότητα Αναρχικών από το ανατολικά:

afisakitoyrkia.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 6, 2016 by in Αφίσες, Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: