Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση για την “απόπειρα εμπρησμού” της κατάληψης Terra Incognita

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Δεκέμβρη, η κατάληψη Terra Incognita έγινε στόχος επίθεσης από φασίστες – πάντα μακρύ χέρι του ελληνικού κράτους-, οι οποίοι τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από την είσοδο του κτηρίου. Από την «αποπειρα εμπρησμού» δεν τραυματίστηκε κανεις και δεν έγινε απολύτως καμία ζημιά, ούτε καν στην πόρτα του κτηρίου, καθώς δεν προκλήθηκε καμία έκρηξη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων, που έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατους στόχους την κατάληψη libertatia στη Θεσσαλονίκη (27/11/2015) και το Αυτόνομο στέκι στα Εξάρχεια (18/12/15). Οι επιθέσεις αυτές εντάσσονται σε μία ευρύτερη  προσπάθεια τρομοκράτησης από το κράτος  και τους φασίστες -τους φυσικούς του συμμάχους- που με όλη τους τη λύσσα θέλουν να συντρίψουν τον κοινό τους εχθρό: το κίνημα. Οι επιθέσεις εναντίον των εστιών αντίστασης  όμως, ακόμα και όταν προκαλούν καταστροφές (και δεν καταλήγουν στο φιάσκο των μισο-μαυρισμένων πορτών, όπως στις προαναφερθείσες περιπτώσεις) πέφτουν και θα πέφτουν πάντα στο κενό.

Οι θρασύδειλοι που επέλεξαν για ακόμη μια φορά ένα κέντρο αγώνα, μια κατάληψη, ως στόχο, και οι οποίοι απ’ότι φαίνεται ανήκουν στην -πολύ γνωστή με την ασφάλεια- νεοναζιστική συμμορία των «Ανένταχτων Μαίανδρων Εθνικιστών» του πρώην χρυσαυγίτη Περίανδρου, θα πάρουν σύντομα την απάντηση που τους αξίζει από τον κόσμο του αγώνα, ώστε να γυρίσουν και πάλι πίσω στις τρύπες τους.

Σήμερα, που φάνηκε ότι η ελπίδα κάποιων αφελών για ανάσχεση του ναζισμού με συλλήψεις και δίκες ναυαγεί, που οι επιθέσεις σε μετανάστες, τρανς, αγωνιστές, και στέκια συνεχίζονται, που η ναζιστική γκρούπα της Χρυσής Αυγής διατηρεί την εκλογική δύναμη της, φαίνεται πιο έντονα από ποτέ άλλοτε ότι ο αντιφασισμός γίνεται πράξη από τους καταπιεσμένους. Όλοι/ες εμείς, εργάτες/τριες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtq+ άτομα, αντιφασίστες και αντιφασίτριες ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 22, 2015 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: