Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ

Η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας της Αναρχικής Ομοσπονδίας καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 17/12 στις 9:00 για να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ.

Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά…

Το Φεβρουάριο του 2013 οι εργάτες της ΒΙΟμηχανικής ΜΕταλλευτικής, μετά από 18 μήνες  επίσχεση εργασίας, «γύρισαν το γρανάζι» της αλληλεγγύης και ξεκίνησαν να λειτουργούν το εργοστάσιο. Με αμεσοδημοκρατικές, αντιιεραρχικές διαδικασίες και αυτοδιαχείρηση, μακριά από θεσμικές λύσεις και κομματικές διαμεσολαβήσεις. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, ο αγώνας βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή του.
Ο χώρος τους εργοστασίου, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους εργάτες, σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι του πλειστηριασμού. Επιτέλους, για την οικογένεια Φιλίππου η «ομαλοποίηση» της κατάστασης φαίνεται κοντά:  αφού πρώτα άφησε απλήρωτους τους εργάτες για μήνες, στη συνέχεια έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο, αφήνοντας ένα τεράστιο χρέος απέναντι τους, τώρα ήρθε η ώρα για το εργοστάσιο να πουληθεί. Οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, απολυμένοι και αυτοί εδώ και χρόνια, ελπίζουν στον πλειστηριασμό για να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστούν. Η πώληση όμως του συνόλου του οικοπέδου, και όχι μόνο του τμήματος της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην συνέχεια λειτουργίας του συνεργατικού εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ. Με την απόφαση να μην χωριστούν οι ιδιοκτησίες (όμως έχουν προτείνει από την αρχή οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ) κράτος και αφεντικά επιχειρούν μια διπλή νίκη: από τη μία να στρέψουν το ένα σωματείο ενάντια στο άλλο και από την άλλη να τελειώσουν μια και καλή με το πρώτο εργοστασιακό εγχείρημα αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα. Η  κυβέρνηση του «πρώτη φορά αριστερά» από τις κίβδηλες υποσχέσεις για νομική λύση στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ σήμερα διατάζει στρατιωτικές ασκήσεις με βασικό σενάριο την ανακατάληψη εργοστασίων!
Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/11. «Επιτυχής» για αυτούς πλειστηριασμός θα σημαίνει εκκένωση του εργοστασίου, ανεργία για τους εργάτες και ξερίζωμα μίας ακόμα εστίας αντίστασης. Είναι στο χέρι μας να την ματαιώσουμε στην πράξη!
Μπάτσοι, δικαστές,  σύνδικοι, αφεντικά, πολιτευτάδες, ρουφιάνοι, θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια πώλησης του εργοστασίου, σε κάθε απόπειρα καταστολής του αγώνα. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πως κανένα θεσμικός ή νομικός φορέας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την αξιοπρέπειά τους. Μόνο οι ανυποχώρητοι αγώνες τους μπορούν να δώσουν νικηφόρα έκβαση. Στεκόμαστε δίπλα τους, με όπλο μας την ταξική μας αλληλεγγύη, έχοντας πάντα το βλέμα μας στραμένο στο συνεχή δρόμο για την κοινωνική επανάσταση για μια αυτοδιεθυνόμενη κοινωνία.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Αναρχική Ομοσπονδία

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 16, 2015 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: