Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της παρέμβασης στις 22/6

Τη Δευτέρα 22/5 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», της Κομμουνιστικής Ομάδας «Λαϊκή Αντεπίθεση» και άλλων συντρόφων και συντροφισσών στη φιλομνημονιακή συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη».

Σε πείσμα της φρενίτιδας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με τις διαπραγματεύσεις, οι περίπου 60 αναρχικοί και κομμουνιστές που συμμετείχαν στην παρέμβαση προχώρησαν σε κάψιμο σημαιών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο τόσο με δεξιά, όσο και με «αριστερή» κυβέρνηση: 32 συλλήψεις και το ξύλο από τα ΜΑΤ, τα οποία έσπευσαν να προστατεύσουν τη συγκέντρωση των φιλελεύθερων φιλο-ευρωπαϊστών, που δεν ήταν άλλοι από ότι πολεμάμε κάθε μέρα: κουστουμαρισμένα αφεντικά, ακροδεξιά κατακάθια, μέλη των δεξιών κομμάτων που την προηγούμενη πενταετία έριξαν μισθούς και συντάξεις, μείωσαν τις δομές αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, εκμηδένισαν τα εργατικά δικαιώματα, κατέστειλαν με κάθε μέσω τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Βγήκαν, με την υποστήριξη επιχειρήσεων, τραπεζών, κομμάτων και Μ.Μ.Ε. να δηλώσουν την αγανάκτηση τους για τον «κίνδυνο» εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία φυσικά διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα τόσο των διεθνών όσο και των ντόπιων αφεντικών.

Η καταστολή και οι συλλήψεις δεν μας κάνουν εντύπωση –όπως δεν μας έκανε εντύπωση η εισβολή στο άσυλο, η αδιάλλακτη στάση απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, η αύξηση τους ΦΠΑ, η διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, το μη σταμάτημα της επένδυσης στις Σκουριές και όλες οι άλλες «ρήξεις» της «αριστερής κυβέρνησης». Άλλωστε αυτή είναι και η δουλειά της ως διαχειριστή της εξουσίας, γι’ αυτό και δεν εκπλαγήκαμε από την επιλογή των δυνάμεων καταστολής να υπερασπιστούν το ακροδεξιό μπλοκ αλλά και το μένος τους να καταστείλουν όσους τολμάνε να βάλουν «φωτιά» στις αυταπάτες τους περί εθνικής ενότητας και εξανθρωπισμό του καπιταλισμού. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από μια κυβέρνηση που ήδη προσπαθεί να ανταπεξέλθει στον καθήκον της ως εγγυητή της σταθερότητας.

Για εμάς ο αγώνας ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό είναι πάντα ταξικός. Η σύγκρουση ενάντια στο κεφαλαίο δεν μπορεί να γίνει μέσα από τους θεσμούς του αστικού κράτους και τη συνεργασία με πολιτικές και οικονομικές ολιγαρχίες κάθε απόχρωσης. Ο καπιταλισμός δεν χωράει διορθώσεις και μεταρρυθμίσεις παρά μόνο την πλήρη ανατροπή, καθημερινά στους δρόμους, στις γειτονίες, στα σχολεία και στους εργασιακούς μας χώρους.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες
Ενάντια σε κάθε εξουσία, για τον κομουνισμό και την Αναρχία

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 30, 2015 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: