Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ. | ΠΕΜΠΤΗ. 19:00. ΚΑΜΑΡΑ

3, 4, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

8 Μαΐου 2015

Στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), ιδιοκτησίας Λάτση, διεξάγονται έργα συντήρησης. Γίνεται ανάφλεξη και ακολουθεί έκρηξη. Αποτέλεσμα: ακόμα ένα «εργατικό ατύχημα» – έξι τραυματισμένοι εργάτες.

Η εργατική τάξη για ακόμα μία φορά βλέπει από τον καναπέ της το γνωστό θέατρο, με τους γνωστούς πρωταγωνιστές, τις γνωστές ώρες. Δημοσιογράφοι την διαβεβαιώνουν ότι οι τραυματίες δεν κινδυνεύουν και ότι τα τραύματα τους είναι ελαφρά, πολιτικά παράσιτα όλων των χρωμάτων δηλώνουν πόσο βαθιά λυπούνται, η διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ. εκφράζει και αυτή την βαθιά της οδύνη και καλεί τους εργάτες να έχουν ως κύριο μέλημά τους την ασφαλή τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Ανόητοι εργάτες… προφανώς δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί, μας λέει η εταιρία.

Μπάμπης Δευτεραίος, Ραμαντάν Ντελιλάι, Αντώνης Αβράμπος, Κώστας Μαγγούρας.
Τέσσερις ακόμα νεκροί για την τάξη μας. Τέσσερις ακόμα λόγοι εξέγερσης.

ΕΛ.ΠΕ.: Προσοχή εκτελούνται εργά-τες

Δεκάδες ανειδίκευτοι εργάτες, εργολαβίες, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, εξαντλητικές υπερωρίες. Εκατοντάδες εργάτες πεθαίνουν στη δουλειά για 12 ή και 16 ώρες, κάτω από τις χειρότερες συνθήκες εργασίας. Κάπου κάπου πεθαίνουν και κυριολεκτικά. Όλα για την ανάπτυξη. Τι είναι άλλωστε λίγοι νεκροί για τον Λάτση; Για τον Αλαφούζο; Για τον Βαρδινογιάννη;

Τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσα στο 2014 σχεδόν τριπλασίασαν τα κέρδη τους, φτάνοντας τα 417 εκ. € σε σχέση με τα κέρδη της προηγούμενης χρονιάς που ήταν 178 εκ. €. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ εμείς καλούμαστε ξανά και ξανά από τα αφεντικά μας να κάνουμε λίγη υπομονή, να δείξουμε κατανόηση, να βάλουμε λίγο πλάτη, ρε παιδί μου, το κεφάλαιο κερδοφορεί απρόσκοπτα στις πλάτες μας. Ο Λάτσης, αυτό το απόβρασμα, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με δεκάδες «ατυχήματα», δεν είναι μόνος του. Ο Λάτσης είναι ο κάθε Λάτσης, είναι το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο που μας θέλει πιο ελαστικούς, πιο φτηνούς, πιο υποτιμημένους, πιο σκυφτούς. Που ψάχνει χίλιους τρόπους να υποτιμήσει κι άλλο την εργατική μας δύναμη, να μειώσει και άλλο το κόστος παραγωγής, να κερδίσει κι άλλο σε βάρος μας. Με όχημα την «κρίση» τα αφεντικά επιτίθενται ανενδοίαστα και ολομέτωπα στον κόσμο της εργασίας.Στόχος είναι η μετατροπή των εργαζόμενων σε εργατικές μηχανές με ελάχιστα δικαιώματα που, όταν δε δουλεύουν, θα είναι πειθήνιοι καταναλωτές. Δηλαδή η ολοκληρωτική μετατροπή της ζωής σε έναν κύκλο παραγωγής υπεραξίας, κατανάλωσης εμπορευμάτων και συσσώρευσης κεφαλαίου. Αυτή είναι η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Και όσο εμείς χαζεύουμε τους νεκρούς της τάξης μας από τον καναπέ μας, το κεφάλαιο θα προελαύνει.

Ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των αφεντικών μας

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τη στιγμή που μιλάμε, το ελληνικό εργατικό κίνημα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Γι’ αυτό ευθύνεται και το ίδιο, αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες πράσινες, κόκκινες, μπλε, ροζ, οι οποίες, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, έχτισαν τις βάσεις της ανάθεσης, των ιεραρχιών και των διαχωρισμών στο εργατικό κίνημα.

Σήμερα, το αίτημα της εργατικής χειραφέτησης είναι αναγκαίο να ξαναμπεί στην ατζέντα των εργατών όλου του πλανήτη και να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για μια μαζική ταξική αντεπίθεση των «από τα κάτω», που θα σαρώσει κράτη και αφεντικά μια για πάντα, θα τσακίσει τον φασισμό και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό όπου γης και θα χτίσει έναν καινούριο κόσμο, ο οποίος δε θα βασίζεται ούτε στο κέρδος ούτε στην συσσώρευση κεφαλαίου, αλλά στην αλληλεγγύη, «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».

Στην σημερινή Ελλάδα της«κρίσης», όπου το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ζητούν όλο και περισσότερα, όπου χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτικοί οίκοι επιβάλλουν την θέλησή τους μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού ολόκληρων χωρών, όπου οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται το ποσοστό του ξεζουμίσματος της εργατικής τάξης, αν η ελπίδα είχε χρώμα, αυτό θα έπρεπε να ήταν μαυροκόκκινο.

Όσο πιο σύνοτμα ο λαός επιλέξει την ευθεία σύγκρουση με τους κάθε λογής δυνάστες του, όσο συντομότερα προτάξει την ενότητα της τάξης απέναντι στην «εθνική ενότητα», τόσο πιο γρήγορα θα στρώσει τον δρόμο για τη συνολική χειραφέτησή του. Μακριά από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, με ταξικά σωματεία βάσης που να προτάσσουν την αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς, την εξάλειψη του σεξισμού και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη μετωπική σύγκρουση με τον κόσμο των αφεντικών, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη για μια διαφορετική κοινωνία, που δεν θα βασίζεται στο εμπόρευμα, στο θέαμα, στην ατομική ιδιοκτησία.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ- ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΑ- ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 19:00, ΚΑΜΑΡΑ

Στηρίζουμε το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

Advertisements

One comment on “ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ. | ΠΕΜΠΤΗ. 19:00. ΚΑΜΑΡΑ

  1. Reblogged this on reddragon99.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 3, 2015 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: