Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου

Στις 7/09/2013, μετά το τέλος της πορεία της ΔΕΘ και κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συλλαμβάνεται ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου. Αφού ξυλοκοπείται από μπάτσους της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μεταφέρεται στη Γ.ΑΔ.Θ.  Εκεί ο σύντροφος υποβάλλεται σε αναγκαστικό φωτογραφικό και δακτυλοσκοπικό έλεγχο. Ήταν δεδομένη η συνεχής στοχοποίηση του από κάθε λογής ένστολους και μη μπάτσους, με κάθε είδους παρενοχλήσεις στο σπίτι και στη δουλειά του. Τα τελευταία χρόνια, αναρχικοί αγωνιστές βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους για την κοινωνική τους δράση και την άρνησή τους να υποταχθούν στις επιταγές της εκάστοτε εξουσίας.

Όπως λέει κι ο ίδιος ο σύντροφος :«Μπροστά στο δόγμα της μηδενικής ανοχής που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας, πειραματικό πεδίο αποτέλεσε κι ο αναρχικός χώρος, κομμάτι του οποίου δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι ο υπουργός της Πανούσης δεν πρόκειται να αναιρέσουν αυτή τη συνθήκη όση αριστεροσύνη και να πουλάνε. Για κάθε κυβέρνηση, αριστερή ή δεξιά, το πρωταρχικό μέλημα ήταν και είναι η εθνική ασφάλεια και η υποταγή στο «δίκιο» των αφεντικών. Με την λασπολογία στο ένα χέρι και την καταστολή στο άλλο, όπως είδαμε πρόσφατα να εφαρμόζονται απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν πρόκειται να εκδημοκρατίσει την αστυνομία, ούτε να καταργήσει ή να αφοπλίσει τις μονάδες καταστολής όπως διατείνεται, γιατί πολύ απλά τα χρειάζεται και βλέπουμε πως ήδη τα χρησιμοποιεί.

Εμείς, οι «από τα κάτω», οφείλουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς αγωνιστές που με την κοινωνική τους δράση δεν αποδέχονται την ηττοπάθεια που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια το εργατικό και κοινωνικό κίνημα και επιτίθενται σε κράτος και αφεντικά.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Παρασκευή 24/04 στις 11:00, στα δικαστήρια  Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

Advertisements

One comment on “Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου

  1. Pingback: Θεσσαλονίκη : Παρασκευή 24/04, 11:00 – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Χατζηαγγέλου στα δικαστήρια | Mpalothia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 23, 2015 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: