Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Εδώ και αρκετούς μήνες, εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και παιδιά, θύματα δουλεμπόρων, βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή του Αξιού, προσπαθώντας να περάσουν τα ελληνο-μακεδονικά σύνορα με προορισμό τις χώρες της Δύσης.

Αντιμέτωποι με το κρύο, τις κακουχίες και την πείνα, χωρίς οποιοδήποτε είδος καταλύματος, οι πρόσφυγες, οι οποίοι ήδη μετρούν τους πρώτους τους νεκρούς, βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Όταν καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα οι αρχές της γειτονικής χώρας τους επαναπροωθούν, με τις γνωστές ανθρώπινες μεθόδους που ασκούν οι μπάτσοι όλου του πλανήτη.
Η ελληνική πλευρά, επιδεικνύει ανάλογο ενδιαφέρον για το ζήτημα, καθώς το μόνο της μέλημα είναι να κινείται σύμφωνα με τις επιταγές της συμφωνίας του Δουβλίνου ΙΙ. Ο -όχι και τόσο υποβόσκων- ρατσισμός του κράτους φαίνεται εδώ και χρόνια με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τον Ξένιο Δία, στα ντου σε σπίτια μεταναστών χωρίς χαρτιά με γάντια και μάσκες, ως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ως κάθε αστυνομικό τμήμα κάθε γειτονιάς. Για τις ελληνικές αρχές, όπως και για κάθε εξουσία, οι νόμοι κι οι διατάξεις, η γραφειοκρατία και το ιδανικό ενός κράτους ασφάλειας, τοποθετούνται ψηλότερα από την ανθρώπινη ζωή.
Εμείς, απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι, εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, πρόσφυγες οφείλουν να βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε όχι μόνο την αξιοπρέπειά και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών.
Κάθε κίνηση αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης προς τους κατατρεγμένους πρόσφυγες της Ειδομένης, είναι αναγκαία. Για αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσουμε μία λίστα αγαθών που οι πρόσφυγες έχουν άμεσα ανάγκη και να καλέσουμε όποιους και όποιες μπορούν να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε από αυτά τα είδη ή με χρηματικό τρόπο, στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης που υπάρχει στον ελευθεριακό χώρο Sabot, να το κάνει. Τα αγαθά θα συγκεντρώνονται κάθε μέρα, μετά τις 21:00, στον ελευθεριακό χώρο Sabot (Γκαρμπολά 4).

Τα αγαθά:
• φρυγανιές,
• νερό (πολύ σοβαρη έλλειψη),
• γάλα μακράς διάρκειας,
• μπισκότα,
• κρουασάν,
• κονσέρβες,
• σερβιέτες- πάνες-μωρομάντηλα,
• βιοδιασπώμενες σακούλες,
• κουβέρτες,
• Σλίπιγκ μπαγκ,
• ρουχισμός (κυρίως άντρες XS),
• εσώρουχα και
αντρικά παπούτσια (πολύ σοβαρη έλλειψη).

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Μάρτιος 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 21, 2015 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: