Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση συμμετοχής στην αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Η καπιταλιστική κρίση έχει εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση των υποτελών τάξεων. Η αύξηση της ψαλίδας μεταξύ του ευρωπαϊκού βορρά και νότου στα πλαίσια της Ε.Ε. έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση μεγάλα κομμάτια των από-τα-κάτω. Στα Βαλκάνια παρατηρούμε την αύξηση των εθνικισμών που τόσο κόστισαν στους λαούς την προηγούμενη εικοσαετία. Στην ανατολική μεσόγειο η παρεμβατικότητα των ισχυρών του διεθνοποιημένου καπιταλισμού και των ντόπιων συμμάχων τους έχει ως αποτέλεσμα μια απερίγραπτη ανθρωποσφαγή και την άνοδο του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Παρόλα αυτά μια κόκκινη γραμμή αντίστασης, κινημάτων κι εξεγέρσεων ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό ενώνει τους λαούς. Οι αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση αλλά και οι τοπικοί αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, στον ευρωπαϊκό νότο. Τα αντιεθνικιστικά και διεθνιστικά κινήματα αλλά και οι φοιτητικοί κι εργατικοί αγώνες στις βαλκανικές χώρες. Τα νέα ελευθεριακά κινήματα στις αραβικές χώρες, οι εξεγέρσεις στην Τουρκία και η επανάσταση της Rojava.

Παλεύουμε για την κοινωνική επανάσταση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι για να την κάνουμε αλλά και για να πετύχει θα πρέπει να έχει βαθιά διεθνιστικό χαρακτήρα. Θεωρούμε λοιπόν απόλυτο διεθνιστικό καθήκον να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε όλους αυτούς τους αγώνες στην κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης και του ελευθεριακού κομμουνισμού. Για αυτόν τον λόγο στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης «Τρεις Γέφυρες». Όντας μάλιστα μια συλλογικότητα που δρα στη Θεσσαλονίκη, που κάποτε υπήρξε πολυεθνική αλλά και τόπος μεγάλων αγώνων κι εξεγέρσεων, με αυτή τη συμμετοχή μας θεωρούμε ότι τιμάμε με τον καταλληλότερο τρόπο την πολυεθνική κι αγωνιστική ιστορία της πόλης μας.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 7, 2015 by in Μπροσούρες.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: