Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης τρεις γέφυρες

Υπάρχει η κυριαρχία των ισχυρών κρατών, των υπερκρατικών σχηματισμών και των ντόπιων τοποτητρητών τους. Υπάρχουν οι ενδοκυριαρχικές συγκρούσεις που τροφοδοτούν ένα παιχνίδι γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή της Μεσογείου. Υπάρχουν οι εθνικισμοί, που χωρίζουν τις τους καταπιεσμένους και τους οδηγούν σε αλληλοσφαγή. Υπάρχει η απορρύθμιση των τοπικών κοινωνιών μέσα από τις πολεμικές επεμβάσεις, αλλά και η βαρβαρότητα του θρησκευτικού φονταμενταλιστικού σκοταδισμού. Υπάρχει το πλέγμα της καταστολής, που υφαίνεται με “τρομονόμους”, αστυνομικό έλεγχο στους δρόμους, φυλακές, ειδικές συνθήκες κράτησης και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Υπάρχει ο κόσμος των αφεντικών, που στηρίζεται στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και στη διαρκή υποτίμηση της εργασίας.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράλληλος κόσμος. Είναι ο κόσμος των αντιστάσεων. Είναι ο κόσμος των αντιστεκόμενων στους δρόμους του ευρωπαϊκού νότου. Είναι ο κόσμος του κινήματος του ΝΟ ΤΑV στον ιταλικό βορρά και της Χαλκιδικής στον ελλαδικό βορρά, είναι οι εξεγερτικές εκφράσεις του νέου ριζοσπαστικού ρεύματος στην Τουρκία, είναι η πραγμάτωση της δημοκρατικής αυτονομίας και της αντίστασης στις περιοχές των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Είναι οι αυτόνομοι εργατικοί αγώνες. Είναι οι κρατούμενοι και διωκόμενοι κοινωνικοί αγωνιστές. Είναι οι εξεγερμένοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι κάθε άνθρωπος και κάθε συλλογική κίνηση που αντιστέκεται κι επιχειρεί να διαμορφώσει άλλους όρους ζωής στον δρόμο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο χωράφι.

Αυτός ο παράλληλος κόσμος μπορεί να αποτρέψει την επιβολή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και του θρησκευτικού κι εθνικιστικού σκοταδισμού, σε αυτή τη διασταύρωση του πλανήτη που λέγεται Μεσόγειος. Αυτός ο παράλληλος κόσμος οφείλει, στο εδώ και στο τώρα και με συγκεκριμένο τρόπο, να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίας, αντίστασης και αλληλεγγύης.

Έτσι, λοιπόν, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ξεκινάμε μία αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης βαφτίζοντάς την ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ:

  1. γέφυρα αλληλεγγύης στον ευρωπαϊκό νότο
  2. γέφυρα αλληλεγγύης στο ανατολικό μεσογειακό τόξο
  3. γέφυρα αλληλεγγύης στο βαλκανικό χώρο.

Η καμπάνια θα ξεδιπλωθεί μέσα από τις συντονισμένες κοινές ή αυτόνομες δράσεις των συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών που συμμετέχουν σ’ αυτήν από τον Φλεβάρη ως τον Οκτώβρη του 2015.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 26, 2015 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: