Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Σε εορταστικό πνεύμα η επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή φρουρά του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου στον Ιανό

Την Κυριακή 28/12, η κυβέρνηση επέβαλε, με τροπολογία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το άνοιγμα των καταστημάτων, για ακόμα μία φορά. Ως απάντηση διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής κάλεσε τους εργαζόμενους του κλάδου σε απεργία για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και έστησε απεργιακές φρουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου» και «Ιανός». Μετά από εντολή Καρατζά, ιδιοκτήτη συγκροτήματος ΙΑΝΟΥ, και, υπενθυμίζουμε, καταδικασμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, οι μπάτσοι επιτέθηκαν από δύο σημεία, με σκοπό να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση. Κατά την διάρκεια της επίθεσης έγινα πέντε προσαγωγές διαδηλωτών και περαστικών, τέσσερις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλαδή στην νέα συνθήκη κρίσης η κυβέρνηση επιτρέπει στα αφεντικά να μην κρατούν ούτε καν τα προσχήματα, η εργοδοσία του Ιανού διαμήνυσε στο σωματείο ότι αν εκείνο συμφωνήσει και δεσμευτεί ότι δε θα ξαναπεί τίποτα για τον Ιανό, δε θα προχωρούσε σε διώξεις- εκβίασε δηλαδή ευθέως το Σωματείο έχοντας ως ομήρους τους συλληφθέντες!
Όταν, δε, αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. όπου κρατούνταν οι συλληφθέντες της απεργιακής περιφρούρησης, δέχτηκαν και πάλι απρόκλητη επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ που βγήκαν μέσα από στενά. Ο απολογισμός του δεύτερου γύρου ήταν πολλοί χτυπημένοι και τρεις συλληφθέντες.
Αξίζει να αφιερώσουμε μόνο λίγες σειρές στο Κόκκινο «το ραδιόφωνο που ακούει» το οποίο όχι μόνο διοργάνωσε τις φιλανθρωπικές «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» σε συνεργασία με τον «Ιανό» γνωστό για την χυδαιότατη στάση της εργοδοσίας του και τους εργασιακού αγώνες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν δίστασε ακόμα και να διοργανώσει απεργοσπαστική εκδήλωση την Κυριακή 28 Δεκέμβρη! Τα διόρθωσε όλα όμως αποχωρώντας από την διοργάνωση μετά την επίθεση των ΜΑΤ… λες και 5 λεπτά πριν από την επίθεση η συνδιοργάνωση φιλανθρωπικών γκαλά με τον «Ιανό» ήταν εντάξει – λες και 5 λεπτά πριν η διοργάνωση εκδήλωσης ημέρα Κυριακή ήταν εντάξει- ΛΕΣ ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ούτε για τον Καρατζά, ούτε για τα έμμισθα καθίκια που επιτέθηκαν στους απεργούς, ούτε για το «Κόκκινο», που, ως εκ θαύματος, δε γνώριζε ότι η συγκεκριμένη Κυριακή ήταν ΑΡΓΙΑ. Μην έχουμε αυταπάτες: κανένα αφεντικό, «δεξιό» ή «αριστερό», κανένα κράτος, «δεξιό» ή «αριστερό» δεν μπορεί να άρει τον ίδιο του το ρόλο: αυτού του εγγυητή της συνθήκης υποταγής και εκμετάλλευσης των εργαζομένων για χάρη του κέρδους.
Κλείνουμε παραθέτοντας μία πρόταση από την ανακοίνωση του Ιανού για τα γεγονότα: «Όσα συνέβησαν έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS σήμερα, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής και κοινωνικής σύμβασης». Ε ναι λοιπόν. Ώρα να σπάει η κοινωνική σύμβαση. ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΒΙΤΡΙNΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
libertasalonica.wordpress.com

lib_thess@hotmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 30, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: