Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Για κάθε φασίστα και ομοφοβικό υπάρχει μια θέση στον Θερμαϊκό

rainbow_flag_1024_768Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου δύο χρυσαυγίτες, με μπλούζες του κόμματος, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μια τρανς γυναίκα, στην Πυλαία. Ένας περαστικός που βρήκε το θάρρος να την υπερασπιστεί, δέχτηκε και αυτός την επίθεση των ναζιστών.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τέτοιου είδους επίθεση στη Θεσσαλονίκη βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Τον Ιούλιο του 2014, άντρας πλησίασε γυναίκα τρανς και αφού την χτύπησε και την ανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητο, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, οπού συνέχισε να την χτυπά, κλέβοντας της παράλληλα και τα λίγα χρήματα που είχε πάνω της. Όπως όμως συμβαίνει και με τους μετανάστες, οι επιθέσεις αυτές δεν είναι πάντα δημόσιο γεγονός. Μετανάστες χωρίς χαρτιά, εργάτριες του σεξ χωρίς άδεια εργασίας, τρανς άτομα, αποτελούν εύκολο στόχο της ναζιστικής βίας… αν το θύμα δεν υπάρχει, δεν υπάρχει και η επίθεση.

Οι τρανς τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο στόχαστρο της επίθεσης του κράτους, των μπάτσων και των ναζιστών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τους μήνες πριν το gay pride που -για προφανείς λόγους- μπάτσοι βγήκαν σεργιάνι στους δρόμους της πόλης χτυπώντας, ξεφτιλίζοντας και προσαγάγοντας τρανς. Επί βδομάδες τα κοπρόσκυλα των μηχανοκίνητων ομάδων της αστυνομίας είχαν την ελευθερία να βγαίνουν και να κάνουν το κέφι τους εις βάρος των γυναικών αυτών.

Στην Αθήνα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, μιας και τους τελευταίους μήνες οι σεξιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Με ή χωρίς διακριτικά, ομάδες χρυσαυγιτών επιτίθενται σε gay ζευγάρια και lgbtqi άτομα.

Η θέση της Χ.Α. για την ομοφυλοφιλία είναι γνωστή. Τη γνωρίζουμε από τα πεπραγμένα των ιδεολογικοπολιτικών τους προγόνων που έστελναν τους ομοφυλόφιλους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ξέρουμε από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος. Την αντιμετωπίζουμε τώρα με τις επιθέσεις. Η ομοφυλοφιλία, πόσο μάλλον η αλλαγή φύλου, θεωρείται αηδιαστική, άρρωστη και αποτελεί ψυχικό νόσημα. Θεωρείται πως είναι ενάντια στην φύση και στην διαιώνιση της φυλής, συνεπώς στρέφεται ενάντια στους δύο πιο σημαντικούς πυλώνες της ναζιστικής ιδεολογίας. Για αυτό οι ομοφυλόφιλοι μπαίνουν και θα συνεχίσουν να μπαίνουν στο στόχαστρο των ναζιστικών συμμοριών, μέχρι το κίνημα να τις τσακίσει.

Οι τρανς αποτελούν το πιο ευάλωτο τμήμα του lgbtqi χώρου, από πολλές απόψεις και όχι μόνο λόγω της στοχοποίησης τους από τους φασίστες. Κοινωνικά δέχονται την μεγαλύτερη πίεση και επιθετικότητα του –όλο και εντεινόμενου- συντηρητισμού. Ακόμα και σήμερα η αντίληψη ότι τα τρανς άτομα είναι ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις έχει πολλούς οπαδούς. Ακόμα και αυτοί που δεν βλέπουν την ενδυνάμωση των σεξιστικών προτύπων που συμβαίνει την εποχή της κρίσης και υποστηρίζουν ότι στις μέρες μας, η μη ετεροκανονική σεξουαλική κατεύθυνση, αντιμετωπίζεται από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ως τέτοια και όχι ως «ανωμαλία» , σίγουρα, δε μπορούν με τίποτα να υποστηρίξουν κάτι ανάλογο και για την κατεύθυνση φύλλου.
Η διάχυτη κοινωνικά, χυδαία αντίληψη που συνοδεύει την αλλαγή φύλου, ενισχύεται και επίσημα από την υποχρεωτική ψυχιατρική αξιολόγηση που υποβάλλονται τα άτομα που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλλου. Η διαδικασία αυτή προφανώς συνδέει ρητά την κατεύθυνση φύλου και την ψυχιατρική νόσο. Αλλά και η διαδικασία αλλαγής φύλου, αυτή καθεαυτή, ενισχύει την πίεση που δέχεται αυτό το κομμάτι του lgbtqi χώρου. Οι επεμβάσεις είναι χρονοβόρες και απίστευτα κοστοβόρες και δεν καλύπτονται από κανένα ταμείο. Ίσως σε κάποιους η κάλυψη αυτών των επεμβάσεων φαντάζει αδιανόητη σε μία συγκυρία που το σύστημα υγείας προσφέρει όλο και λιγότερα σε όλους μας, αλλά για εμάς θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Δεν είναι πολυτέλεια για αυτά τα άτομα- δεν δίνουμε την ελευθερία στο κράτος να μας ορίζει τι είναι «ανάγκη»- θα έπρεπε να είναι δικαίωμα.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την υπεράσπιση όλων των κομματιών της κοινωνίας που βάλλονται από αυτόν.
Στηρίζουμε την πορεία που διοργανώνουν μία σειρά συλλογικοτήτων, την Πέμπτη, 4/12/2014, στις 4μμ στο Δημαρχείο Πυλαίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 2, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League