Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Πορεία 17ης Νοέμβρη 2014

fotovq71esΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο δεν μας θυμίζουν σκηνές από την Χούντα, όπως συζητιέται αυτες τις μέρες. Μας υπενθυμίζουν το πραγματικό πρόσωπο της δημοκρατίας, του κράτους και του κεφαλαίου. Το πρόσωπο της ανεργίας, των απολύσεων, των συγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης, των φυλακών υψίστης ασφαλείας, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, των αυτοκτονίεων και της βίαιης καταστολή των κοινωνικών αγώνων.

Τα ΜΑΤ στην Νομική ήταν πρωτα από όλα μια επίδειξη εξουσίας. Σταλθηκαν όχι μόνο για να χτυπήσουν τους φοιτητές αλλά και ως προειδοποίηση για αυτούς που συνεχίζουν να αντιστέκονται. Φοβούνται τους φοιτητές -όπως φοβύνται τους κατοίκους της Χαλκιδικής, της καθαρίστριες, τους απεργούς, τους αναρχικούς. Όπως κάθε εξουσία φοβάται αυτούς που της αντιστέκονται. Για αυτό και θέλουν φοιτητές-στρατιωτάκια των κομματικών τους γραφείων, να μην αντιστέκονται, να μην αμφισβητούν, να μην μιλάνε- μόνο να υπακούουν τυφλά τους κανόνες του συστήματος και να δέχονται την εξαθλίωση ως τη μόνη κοινωνική πραγματικότητα.
Δεν θα επιτρέψουμε την κοινωνική αποχαύνωση στις σχολές και τους εργασιακούς χώρους.
Δεν θα μάθουμε να ζούμε ούτε στην εξαθλίωση, ούτε στην υποταγή.

Η ΕΠΘ καλεί και συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα 17/11 στις 17:00, στην Πολυτεχνική σχολή ΑΠΘ. Η μόνη απάντηση των από τα κάτω στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, είναι ο αδιαμεσολάβητος αγώνας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τελείωσε. Όπως και κάθε κομμάτι της κινηματικής ιστορίας όμως πρέπει να είναι για μας υπενθυμίση ότι ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική επανάσταση, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει, συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Advertisements

2 comments on “Πορεία 17ης Νοέμβρη 2014

  1. Pingback: Θεσσαλονίκη : Δευτέρα 17/11 – Καλέσματα από ομάδες/συλλογικότητες για την πορεία του Πολυτεχνείου | Mpalothia

  2. Pingback: Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 17/11 – Καλέσματα από ομάδες/συλλογικότητες για την πορεία του Πολυτεχνείου | Mpalothia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 16, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: