Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Η Τούμπα είναι γειτονιά προσφυγική, έξω οι φασίστες και οι νεοναζί

smashΣτις αρχές καλοκαιριού εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης η δημιουργία φιλοξενείου για έξι οικογένειες προσφύγων αιτούντων πολιτικό άσυλο, στον χώρο των παλιών στάβλων της Τούμπας. Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε γνωστή ΜΚΟ. Αυτό βρήκε ως αφορμή μια ομάδα φασιστών που αυτοαποκαλείται «Επιτροπή κατοίκων Τούμπας» και ξεκίνησε να χύνει το ρατσιστικό και φασιστικό της δηλητήριο προσπαθώντας σε πρώτη φάση να ματαιώσει τη δημιουργία του φιλοξενείου.
Η κατάσταση με τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Άνθρωποι ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους λόγω πολέμων κι επεμβάσεων του ΝΑΤΟ προσπαθούν με όση δύναμη τους έχει απομείνει να ζήσουν μακριά από τον τόπο τους, στην προσφυγιά. Το ελληνικό κράτος (που έχει στρατιωτική παρουσία σε όλες αυτές τις χώρες κι είναι άμεσα συνένοχο για την κατάσταση) φροντίζει να τους κάνει συνεχώς τη ζωή δυσκολότερη. Το πολιτικό άσυλο δίνεται με το σταγονόμετρο αναγκάζοντάς τους να ζούνε σε μια συνεχή κατάσταση επισφάλειας, κάτι που τους καθιστά από τη μια φτηνό εργατικό δυναμικό διαθέσιμο στα ντόπια αφεντικά και από την άλλη, εύκολο στόχο ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων.
Η άρνηση χορήγησης πολιτικού ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δημιουργεί την ευκαιρία για επίδειξη «ανθρωπιστικής» ευαισθησίας από τους δήμους και τις ΜΚΟ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «ανθρωπιστική» βιομηχανία με απλήρωτους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους που δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα αλλά ημίμετρα. Η όψιμη «αντιρατσιστική» ευαισθησία του δημάρχου Μπουτάρη που λίγες εβδομάδες πριν μιλούσε για «γυφτοβούλγαρους που κλέβουν τα σκουπίδια» μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά ότι για αυτόν οι ανθρώπινες αξίες μετρούνται ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για την αυτοαποκαλούμενη «Επιτροπή κατοίκων Τούμπας», η οποία δεν είναι παρά μια βιτρίνα της Χρυσής Αυγής για να πατήσει πόδι στη γειτονιά μας. Επιτίθεται σε κάθε κοινωνική ομάδα που δεν ταιριάζει με τα φασιστικά και ρατσιστικά πρότυπά της. Οι εκπρόσωποι της κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Τούμπας λόγω των καταλήψεων που λειτουργούν στην περιοχή, λόγω του ΟΚΑΝΑ, ακόμη και λόγω του ΚΑΠΗ. Η Τούμπα για αυτούς δηλαδή υποβαθμίζεται λόγω των αδύναμων, των διαφορετικών, δηλαδή -μην κρυβόμαστε- όσων δεν είναι παραγωγικοί κι όχι λόγω της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των αποτελεσμάτων δηλαδή των πολιτικών του κράτους και του κεφαλαίου. Οι μέθοδοι που ακολουθεί είναι εκπληκτικά όμοιες με αυτές μια άλλης δήθεν «επιτροπής κατοίκων», αυτής του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάληξη του Αγίου Παντελεήμονα είναι γνωστή. Η περιοχή αποτελεί το κέντρο της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής, μπράβοι που πουλάνε προστασία και οικοδομικές μαφίες λυμαίνονται την περιοχή κι όλα αυτά υπό την προστασία της αστυνομίας. Η Τούμπα όμως δεν είναι Άγιος Παντελεήμονας. Η Τούμπα χτίστηκε από πρόσφυγες και ξέρει από ξεριζωμό, φτώχεια αλλά και αγώνες. Εδώ δε ρίζωσε κι ούτε πρόκειται να ριζώσει ποτέ ο ναζισμός, το μίσος για τον άλλον, τον διαφορετικό, τον αδύναμο.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι της Τούμπας έχουν καθήκον να καλοδεχτούν τις οικογένειες των πολιτικών προσφύγων στη γειτονιά. Έχουν καθήκον να τους κάνουν να καταλάβουν ότι αυτή η γειτονιά πάντα θα είναι καταφύγιο για τους πρόσφυγες αλλά και να παλέψουν μαζί τους για να μην υπάρχει τίποτα που θα μας χωρίζει στο μέλλον. Οι από-τα-κάτω δεν απειλούμαστε από ανθρώπους που είναι σε ίδια ή και χειρότερη κατάσταση από εμάς. Ο κοινός εχθρός μας είναι η εξουσία και τα τσιράκια τους που μας θέλουν διασπασμένους. Ας αγωνιστούμε λοιπόν από κοινού ενάντια σε αυτούς.


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 18:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ | ΤΟΥΜΠΑ

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 8, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: