Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Για την 1η επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Πέρασε ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα χρόνος μέσα στον οποίο είδαμε με οργή τους μισθούς να μειώνονται, τα νοσοκομεία να κλείνουν, τα επιδόματα να εξαφανίζονται, τους μπάτσους να οργιάζουν, την κατάσταση εξαίρεσης να επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους/ ες από εμάς. Είδαμε όμως και το κράτος «μπροστάρη» του «αντιφασιστικού αγώνα» να κυνηγάει τους φασίστες. Είδαμε στελέχη της συμμορίας να οδηγούνται στη φυλακή, συνομιλίες και φωτογραφίες τους να δημοσιοποιούνται και –κυρίως- τις διακηρύξεις που υπόσχονταν πάταξη της δράσης της ναζιστικής γκρούπας.

Η λαϊκή οργή που δημιουργήθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χάλασε την σούπα της ενδεχόμενης συνεργασία Ν.Δ.- Χ.Α., και συγκεκριμένα Ν.Δ. με μία «πιο σοβαρή» Χ.Α., που αργά αλλά σταθερά εκκολαπτόταν. Το κράτος αναγκάστηκε να «επιτεθεί» στον πιο πιστό συνεργάτη του. Σε αυτόν που πάντα επιτιθόταν σε απεργούς, σε σωματεία, μετανάστες, αγωνιστές, σε στέκια. Σε αυτόν που αποτελεί τον πιο χρήσιμο βραχίονα του. Αυτόν που επί χρόνια στήριζε οικονομικά και πολιτικά. Που αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του.
Έτσι λοιπόν η Δεξιά σήκωσε τα αντιφασιστικά της λάβαρα, την ίδια ώρα που έχτιζε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές τύπου Γ και αντιμετώπιζε μετανάστες, οροθετικές και ναρκομανείς ως μιάσματα.

Ένα κομμάτι του κινήματος παρασύρθηκε και παρασύρεται σε αυτόν τον χορό. Στράφηκε στο κράτος και ζήτησε να τεθεί η Χ.Α. εκτός νόμου, να κλείσουν τα γραφεία της, να φυλακιστούν τα στελέχη της. Να χτυπηθεί δηλαδή η Χ.Α. από έναν θεσμό ο οποίος καθόλου δεν ενδιαφέρεται να τους βλάψει αλλά με όλη του τη λύσσα θέλει να συντρίψει το κίνημα – τον πραγματικό εχθρό του.

Το κράτος όλη την χρονιά, έπαιζε συστηματικά το ρόλο του. Από τη μία οι μπάτσοι τους συλλάμβαναν και έκαναν εφόδους στα σπίτια τους, οι δικαστές τους προφυλάκιζαν και «έκαναν έρευνες» μέσα στην αστυνομία. Από την άλλη οι κάθε λογής Μπαλτάκοι τους χάϊδευαν, τα κανάλια να τους προέβαλαν με κάθε τρόπο, με πολιτικό ή life style περιεχόμενο, οι μπάτσοι τους έκαναν πλάτες στο δρόμο, η κυβέρνηση τροποποιούσε το άρθρο 187 ώστε να τους βοηθήσουν να την γλυτώσουν και οι δεσμοφύλακες τους είχαν «μη στάξει και μη βρέξει» στη φυλακή, θέλοντας να τους αφιερώσουν μία ολόκληρη πτέρυγα, επιτρέποντας τους να έχουν απαιτήσεις για την εθνικότητα των κρατούμενων που τους σέρβιραν το φαΐ κτλ. Κυβέρνηση, δικαστές, εισαγγελείς, μπάτσοι, δεσμοφύλακες… όλος ο κρατικός οχετός στην υπηρεσία του φυσικού συμμάχου του.

Σήμερα και όσοι ήλπιζαν ότι οι διώξεις και οι φυλακίσεις θα τους βάλουν φρένο, όσοι πίστευαν ότι ο κόσμος «θα δει τι είναι πραγματικά» και ότι θα τρομάξει από τις σβάστιγκες στα σώματα, τα ρούχα και τα σπίτια των χρυσαυγιτών, βλέπουν τις ελπίδες τους να διαλύονται. Οι επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, στέκια συνεχίζονται. Τα φυλακισμένα στελέχη της ΧΑ εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι. Η ναζιστική γκρούπα διατήρησε την εκλογική δύναμη της. Οι σβάστιγκες, αντί να τρομάξουν τον κόσμο, έγιναν απλά καθημερινή εικόνα, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πιο βαθύ από την «αγανάκτηση».

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε φαίνεται ότι ο αντιφασισμός γίνεται στο δρόμο. Ότι κανένας άλλος δεν θα κάνει την δουλειά του εργατικού κινήματος αντί για αυτό. Κανένας δεν μπορεί και κανένας δεν θέλει.
Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου όφειλαν και οφείλουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ναζισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ
18/9/2014
Στις 18:30, Άγαλμα Βενιζέλου.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 17, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League

%d bloggers like this: