Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ & ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΔΕΘ-2014-731x1024Οι φτωχοί και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου βιώνουμε καθημερινά τα χίλια πρόσωπα της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης που επιβάλει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η κτηνωδία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών -τροφής και στέγασης- , στην επισφαλή, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, στους δείκτες ανεργίας, στην καταλήστευση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων μέσω της υπερφορολόγησης, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των κοινωνικών ταμείων, στην αδυναμία πρόσβασης ακόμα και σε πρωτοβάθμεια περίθαλψη, στην περιστολή κοινωνικών κεκτημένων δεκαετιών (κατάργηση κυριακάτικης αργίας, 8ώρου κλπ). Ολοένα κι ευρύτερα κοινωνικά στρώματα καταδικάζονται σε συνθήκες αναξιοπρέπειας. Η ίδια η ζωή ευτελίζεται και υποτιμάται, τα στατιστικά των αυτοκτονιών χάνονται κάπου ανάμεσα στα ψεύτικα νούμερα μιας υποτιθέμενης και προσδοκόμενης ανάπτυξης. Μίας ανάπτυξης -πράσινης και μη- με καπιταλιστικούς όρους που μεταφράζεται στην πράξη σε ξεπούλημα του φυσικού και ορυκτού πλούτου (δάση, αιγιαλοί κ.α.), των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια, παιδεία κ.α.) και που αυξάνει τα κέρδη των καπιταλ(η)στών και την εξαθλίωση των φτωχών.

Η κυβέρνηση από τη μία εφαρμόζει αμετακίνητα το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής επιβολής, μέσω της εξάντλησης της κρατικής βίας και καταστολής – με χαρακτηριστικά παραδείγματα την απαγόρευση κι άγρια καταστολή διαδηλώσεων κι απεργιών και την ίδρυση φυλακών τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας). Τα κοινωνικά κινήματα και μεγάλο μέρος της  πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, αφετέρου , ενσωματώνονται άνευ όρων στην εύκολη και κάλπικη “λύση” της αναμονής του μεσσία. Είτε αυτός αναδεικνύεται από τα αριστερά, ως ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται, με αντιγερμανική ρητορική, επιστροφή σε καταστάσεις προ κρίσης, προβάλλοντας κατά τ’ άλλα ένα ευρωπαϊκό προσωπείο. Είτε ως εθνοσωτήρας, η νεοναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας ρητορική μισαλλοδοξίας, υποσχόμενη να “ξεβρωμίσει” τον τόπο από φτωχούς -μετανάστες και ντόπιους- κυνηγημένους, αγωνιζόμενους, από τους “διαφορετικούς”, από όλους όσουςδεν ταιριάζουν στο πρότυπο της “Άριας Φυλής” (ομοφυλόφυλοι, τρανς, Ρομά, Α.Μ.Ε.Α. και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες), δολοφωνόντας και με τη χρήση ωμής  βίας, κάνοντας έτσι τη βρώμικη δουλειά κεφαλαίου και κράτους.

Η δε Γ.Σ.Ε.Ε. και οι υπόλοιπες “εργατικές” οργανώσεις. μη έχοντας πλέον την παραμικρή σχέση με την ταξική σύνθεση και τις ανάγκες των φτωχών και καταπιεσμένων, επιδίδονται απροκάλυπτα στον εξωραϊσμό των voucher και των 5μηνων εργασιακών συμβάσεων χωρίς δικαιώματα, καθώς θεωρούν ότι αυτές οι “δυναμικές” κυβερνητικές επιλογές θα ανοίξουν το δρόμο για την καταπολέμηση της ανεργίας! Παράλληλα, Π.Α.Μ.Ε. και Κ.Κ.Ε. αδυνατώντας να οργανώσουν κάποια δυναμική αντίσταση στο σχέδιο κράτους – κεφαλαίου, περιορίζονται στην κατασυκοφάντηση δίκαιων και ακηδεμόνευτων αγώνων όπως αυτού των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.
Το Αναρχικό Κίνημα ιστορικά βρισκόταν και βρίσκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων, ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας κι εκμετάλλευσης ενάντια στις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς που τις αναπαράγουν. Μόνη λύση για τους καταπιεσμένους είναι οι ακηδεμόνευτοι, ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες χωρίς εκλογές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες -δεξιές ή αριστερές- ενάντια στη μοιρολατρία, την ανάθεση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό με γνώμονα την αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείριση της παραγωγής, τις οριζόντιες δομές στο δρόμο για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ & ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική συλλογικότητα ‘Άνω Θρώσκω’  ~  Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 5, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League