Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα στην απεργία της 9ης Απρίλη

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Doozer-on-StrikeΟι κοινωνικές – ταξικές αντιστάσεις της προηγούμενης περιόδου (2009-2011) δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εξουσιαστικό πλέγμα κράτους κεφαλαίου, ηττήθηκαν αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην βάση της κοινωνικής κινητοποίησης, εξαντλώντας το εύφλεκτο υλικό της εξέγερσης. Το κενό αυτό ήρθαν να καλύψουν οι πολιτικοί απατεώνες που εμπορεύονται την λαϊκή οργή. Τη δίκαιη οργή για όσα συντρίβουν τη ζωή των καταπιεσμένων: τα χαράτσια σε νοσοκομεία που υπολειτουργούν, την κρατική καταστολή, τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις φυλακές που δείχνουν να χωράνε ολοένα και περισσότερους. Οι πολιτικοί θεομπαίχτες νέας κοπής εμφανίστηκαν ως σωτήρες. Οι νεοναζί έταξαν ότι θα δολοφονήσουν όποιον διαφωνεί και 400.000 περίπου θεατές φονικών τους ψήφισαν. Το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε τα αντανακλαστικά του σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνική δράση περιόρισε τους νεοναζί και σύντριψε στο δρόμο τα τάγματα εφόδου τους, πριν ο “κρατικός αντιφασισμός” προσπαθήσει να ελέγξει το υπερτροφικό παρακράτος, η αγαστή συνεργασία με το οποίο ενώ έρχεται από πολύ παλιά επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα. Επιστέγασμα, απλά, αυτής της κοινής αλήθειας είναι οι “εξομολογήσεις” του (ακρό)δεξιού χεριού του Σαμαρά, Μπαλτάκου.

Απ’ την άλλη πλευρά, οι ηγήτορες του ρεφορμισμού προαλείφονται υπουργικών θώκων και αξιωμάτων, σε ένα χιλιοπαιγμένο έργο, οι γνωστές καρικατούρες της συγκυβέρνησης του 1989 -την πραγματική πρώτη φορά που η αριστερά συμμετείχε σε κυβέρνηση- επανέρχονται, για να ανανεώσουν τις θέσεις της απερχόμενης σοσιαλδημοκρατίας. Όσα -κωμικά- επιχειρήματα κι αν ακούστηκαν για τη χρησιμότητα του να αναδειχθούν σε σωτήρες αυτοί οι αμετανόητοι απολογητές του συστήματος εκμετάλλευσης, η αλήθεια για τους καταπιεσμένους παραμένει: οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή προϋποθέτει την ριζοσπαστική και μαζική κοινωνική δράση, αλλιώς δεν είναι τίποτε.

Όσο το ταξικό κίνημα παραμένει δέσμιο στους πολιτικούς συσχετισμούς ανίχνευσης νέων ηγετών-σωτήρων θα τρώει τα μούτρα του, ξανά και ξανά. Όσο οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι περιμένουν τα μηνύματα της κάλπης τόσο θα έρχονται νέα άσχημα μαντάτα απο τα επιτελεία των εξουσιαστών, νέα χτυπήματα. Οι εκλογές είναι μια ολοκληρωτική αυταπάτη. Η αυτοοργάνωση των εργατών, των ανέργων των ριζοσπαστών αποτελεί μονόδρομο για την ανατροπή, είναι το μοναδικό μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο της Κοινωνικής Επανάστασης.

Παράλληλα είναι και ο τρόπος αποδέσμευσης απο τα κοράκια των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που έχουν καταξευτιλίσει την έννοια της απεργίας. Οι διάσπαρτοι ταξικοί αγώνες στον επισιτισμό, στην κατειλημμένη ΒΙΟ.ΜΕ, στα εργοστάσια που απολύουν κοκοπληρωμένους εργάτες, στην πάλη των δασκάλων ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να κρατήσουν να παραμείνουν αδιάλλακτοι και να ενωθούν στη βάση για να οπλίσουν ξανά τους καταπιεσμένους με την ΕΝΙΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, το κάλεσμα δηλαδή για εξέγερση. Οι αναρχικοί ως κομμάτι της καταπιεζόμενης – εκμεταλλευόμενης κοινωνίας και της εργατικής τάξης προτάσσουμε σταθερά και σθεναρά την αντίσταση στο κράτος και το κεφάλαιο, τον πόλεμο με το φασισμό και την σύγκρουση με το ρεφορμισμό και τις πολιτικές αυταπάτες, υπενθυμίζουμε ότι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των απο τα κάτω δεν είναι ούτε εθνικός ούτε εκλογικός, ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 10.30 ΚΑΜΑΡΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 8, 2014 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League