Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Για όλους τους λόγους του Κόσμου, πορεία 6η Δεκέμβρη

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… 

indexΟι σφαίρες είναι ίσως ο πιο άμεσος τρόπος που χειρίζεται η εξουσία για να ξεπαστρέψει όσους αντιστέκονται ή όποιους έχουν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο των μανιακών μισθοφόρων της, των μπάτσων. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Τα μαχαίρια των ναζιστών βγήκαν αφού τροχίστηκαν στο φιλόξενο πεζοδρόμιο της αστικής δημοκρατίας, για να σκοτώσουν μετά από δεκάδες μετανάστες και έλληνες εργάτες. Το μαζικό “ξεβρώμισμα” που εξήγγειλαν οι ναζί έτρεξαν να το πραγματοποιήσουν οι φιλοευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στοιβάζονται όσα ανθρώπινα-κρέατα, δεν είχαν την τύχη να είναι κλειδωμένα σε κάποια αποθήκη κάποιου αφεντικού σε μια Μανωλάδα που βρίσκεται πλέον σε κάθε γειτονιά. Όσοι Έλληνες νόμιζαν ότι η κατάσταση εξαίρεσης αφορά μόνο τον άλλο, τον ξένο παρακολουθούν αμήχανοι τους εξουσιαστές να συζητάν για εξώσεις απο πρώτη κατοικία, ενώ κόσμος αυτοκτονεί καθημερινά, όταν δεν πεθαίνει απο δήθεν “τραγικά”, “ατυχή” και μεμονωμένα περιστατικά από τις αναθυμιάσεις κανενός ξεχασμένου μαγκαλιού, ή δεν τον εκπαραθυρώνουν με το κεφάλι απο κανένα λεωφορείο οι ελεγκτές.

Oι χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε μια καθημερινή κόλαση όπου οι απολύσεις, οι εξευτελισμοί που δέχονται ο εργαζόμενοι από το σύμπλεγμα των αφεντικών, των ρουφιάνων και των μπράβων τους κοντεύουν να γίνουν συνήθεια. Οι ίδιοι μπράβοι που φυλάνε τις φωλιές των φιδιών-ναζιστών, οι ίδιοι γλύφουν τα πόδια των αφεντικών, ενώ δαγκώνουν μόνο τους ξυπόλυτους.

Η δικαιοσύνη των αφεντικών που μοιράζει χρόνια εγκλεισμού στους αποκλεισμένους και τους αντιστεκόμενους, που βρίσκει στο πιτς φυτίλι ποιος είναι ο “ηθικός αυτουργός” σε αντικαθεστωτικές πράξεις, σήμερα ως μόνο κατηγορούμενο για το θάνατο της Σάρας, ανακάλυψε το χέρι της μάνας που άναψε το μαγκαλί για να ζεσταθούν, ενώ οι δολοφόνοι του Θ. Καναούτη δεν καλέστηκαν ποτέ ούτε συμπληρωματική κατάθεση να δώσουν.

…Ο ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ

Όλα αυτά είναι ήδη γνωστά σε πολλούς. Όμως τα κλάματα κι οι μεμψιμοιρίες δεν βοηθούν σε τίποτε τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους, τους καταπιεσμένους. Μια ανοιχτή χούφτα που ζητιανεύει παραδίδεται στη χλεύη της εξουσίας, μια σφιγμένη γροθιά που διεκδικεί μπορεί να κερδίσει τον κόσμο. Να ξεριζώσει όλες τις αιτίες που έχουν διαμορφώσει αυτό το περιβάλλον. Στις Σκουριές ακόμη κι αυτή η ίδια η φύση μπαίνει στο στόχαστρο των γνωστών συμφερόντων, ο ενωμένος κι αποφασιστικός αγώνας όμως των κατοίκων αποτελεί παράδειγμα για τις κοινωνικές συγκρούσεις που έρχονται.

Για τους επόμενους Δεκέμβρηδες, οι οποίοι όμως για να έρθουν πρέπει να γεννηθούν μέσα από το διαρκές παρών της κοινωνίας απέναντι στους δολοφόνους του κράτους και του κεφαλαίου.

Ο αγώνας αυτός που δίνεται και θα συνεχίσει μέχρι να ανατρέψει το σύνολο της σαπίλας που πετάει στο περιθώριο την κοινωνική πλειοψηφία, έχει θύματα, έχει διωκόμενους έχει να αντιπαρατεθεί στην στοχοποίηση των αγωνιστών απο τα καθάρματα της εξουσίας και του παρακράτους. Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Φύσσας, Σάρα, τα παιδιά απ’ το Βόλο, οι ανώνυμοι πνιγμένοι μετανάστες στα σύνορα, οι επώνυμοι έλληνες πνιγμένοι σε κάποιο υπόγειο, οι γείτονες μας που αυτοκτόνησαν…αυτό για εμάς τους αναρχικούς που δεν μπορούμε παρά να δηλώνουμε παρόντες στο πλάι του κοινωνικού κινήματος δεν είναι ένα προσκλητήριο για να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη τους, είναι ένα κάλεσμα για να ανάψουμε μια φλόγα δικαίωσης της οργής. Γιατί… 

ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
 

Συγκέντρωση-Πορεία Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

lib_thess@hotmail.com                                              libertasalonica.wordpress.com

4-12-2013

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 4, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League