Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΥΧΑΙΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ…

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΥΧΑΙΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ…

…ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ

ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ

 Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, η 13χρονη Σάρα από τη Σερβία πέθανε εξαιτίας αναθυμιάσεων από αναμμένο μαγκάλι που είχε ανάψει η μητέρα της για να ζεσταθεί το σπίτι, μιας και η ΔΕΗ και τα τσιράκια-εργολαβικές εταιρίες της είχαν κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Η μητέρα λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και δεν κατάφερε να σώσει την κόρη της. Η απάντηση της «δικαιοσύνης» άφησε με το στόμα ανοιχτό και αυτούς που από καιρό δεν έχουν ψευδαισθήσεις για το ρόλο της: συνέλαβε την μητέρα της νεκρής για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε μια τραγωδία δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε όμως σιωπή. Μπροστά στην υποβάθμιση των ζωών και της ύπαρξής μας, που οδηγεί κάποιους στο θάνατο, κάποιους στις αυτοκτονίες, άλλους στο περιθώριο της ζωής και στα παγκάκια, αυτό που αισθανόμαστε είναι θυμός, οργή. Οργή καταρχάς για τους μπάτσους και τους εισαγγελείς που έσπευσαν να συλλάβουν την άτυχη γυναίκα, φορτώνοντας της ανθρωποκτονία.

Η δικαιοσύνη ξέρει να τσακίζει πολύ καλά οποιονδήποτε αδύναμο σταθεί μπροστά της, είτε αγωνιζόμενο για το σύνολο, είτε για την ίδια του την ύπαρξη και της οικογένειάς του, όπως η 54χρονη Ζωή από τη Σερβία, που επέλεξε το δρόμο της μετανάστευσης για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εδώ και καιρό κινδύνευε με απέλαση. Τα γνωστά σκουλήκια για ακόμη μια φορά θα σπεύσουν να μιλήσουν για τους ξένους, τους μετανάστες «που μας παίρνουν της δουλειές», που μας «φορτώνονται» κλπ είναι  οι φασίστες που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο από τον διακαή πόθο της εξουσίας να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, εναντίον αυτού που μας ”παίρνει”, του πιο αδύναμου. Η λογική είναι να ορίζεται η ύπαρξή μας με βάση το φόβο και να θυσιάζουμε τη ζωή μας στον βωμό του «εθνικού συμφέροντος».

Η γκετοποίηση περιοχών στις ελληνικές μητροπόλεις, όπως η Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο της εξουσίας. Η συσσώρευση φτωχών, καταπιεσμένων και εξαθλιωμένων, ντόπιων και μεταναστών, δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης και αναδεικνύει ένα καθεστώς ζούγκλας. Οποιοσδήποτε αντιστέκεται σε αυτό το καθεστώς αντιμετωπίζει τους ελεγκτικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και της εξουσίας: μπάτσους, ελεγκτές, συνεργεία διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ κ.α. Τα τελευταία είναι προϊόν άθλιων και ακριβοπληρωμένων εργολαβιών με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία το κράτος. Μαζί με τις εισπρακτικές εταιρείες αποτελούν τον βραχνά όλων εμάς, των φτωχών, που βλέπουμε την ζωή μας στα όρια της επιβίωσης. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους «κόψουμε το βήχα».

Αυτός ο κανιβαλισμός, ο κυνισμός, η χυδαιότητα πάνω στα θύματα της κρίσης, πάνω σε όλους μας, οφείλει να μας συσπειρώνει και να μας θυμίζει ότι η ζωή είναι πολύτιμη και η υπεράσπιση της αυτονόητη. Εμείς, οι από τα κάτω, σ’ αυτήν εδώ τη γειτονία δεν έχουμε παρά να τσακίσουμε την αλητεία των χορτάτων, των προστατευμένων, των υποτελών της εξουσίας που θα σπεύσουν να ασελγήσουν σε βάρος ενός νεκρού κοριτσιού και μιας μετανάστριας, χωρίς χαρτιά, μητέρας.

lib_thess@hotmail.com                                                                libertasalonica.wordpress.com

4-12-2013

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 4, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League