Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μετά την προσφυγή του ελληνικού κράτους στην τρόικα την μέρα ψήφισης του πρώτου μνημονίου από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 5-5-2010, κηρύσσεται γενική απεργία. Δεκάδες χιλιάδες συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ και στην επαρχία επίσης η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Η συμμετοχή της κοινωνίας είναι πρωτοφανής για τα μέχρι τότε δεδομένα. Οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν να μην ελέγχουν την κατάσταση. Με τις πρώτες συγκρούσεις οπισθοχωρούν, ο κόσμος κινείται προς την βουλή και η πιθανότητα εισβολής του σε αυτήν είναι  πλέον ορατή. Καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο μια κοινωνική δυναμική που αντιστέκεται στα σχέδια του ελληνικού κράτους και του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Μέσα σ’ αυτήν την ρευστή κατάσταση διαδίδεται η φήμη του θανάτου 3 εργαζομένων στην τράπεζα του Βγενόπουλου Μαρφίν λόγω εμπρησμού. Καθώς περνάει η ώρα και η φήμη επιβεβαιώνεται, την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα του κόσμου αντικαθιστά η θλίψη και η απογοήτευση και την οργή η παραίτηση. Με αυτόν τον τρόπο λήγει η απεργία αφήνοντας ως απότοκο μια αμηχανία  και παγομάρα που έντεχνα χειρίζεται η εξουσία.

Για το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα η λογική της ”παράπλευρης απώλειας” αποτελεί ξένο σώμα προς αυτό καθώς ποτέ δεν διέπονταν από αξίες που αδιάκριτα συμψήφιζαν και απαξίωναν την ανθρώπινη ζωή. Η ζωή που αξίζει να βιωθεί και αυτή που δεν αξίζει αποτελεί δομικό ”αξίωμα” του καπιταλιστικού συστήματος και οποιαδήποτε άλλη σύνδεσή του πέρα από το ίδιο δεν είναι παρά μια προσπάθεια της εξουσίας να κατασκευάσει άλλοθι και να δημιουργήσει κολυμβήθρες του Σιλωάμ ώστε να δικαιολογήσει και να νομιμοποιήσει στην κοινωνική συνείδηση τις δολοφονίες των μηχανισμών καταστολής, τις δολοφονίες, επιθέσεις, πογκρόμ των φασιστών, τα ναρκοπέδια του ‘Εβρου, τους υγρούς τάφους του Αιγαίου, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα εργασιακά κάτεργα.

Το κράτος ανασύρει από το ”ψυγείο” στην ημερήσια ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής το τραγικό γεγονός της Μαρφίν ώστε να στοχοποιήσει το κίνημα, να ενοχοποιήσει τον αναρχικό χώρο καθώς και να σκηνοθετήσει καλύτερα την παράσταση της ”θεωρίας των 2 άκρων” που παίζουν τα ΜΜΕ κυρίως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ταυτόχρονα προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ευθύνες για τον τραγικό θάνατο των εργαζομένων στην τράπεζα έχει και η ίδια η ιδιοκτησία, και τα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας.

Ήδη το κράτος από τις 24-4-2011 έχει στοχοποιήσει τον σύντροφο Θοδωρή Σίψα, ο οποίος είχε δεχθεί προσαγωγή μαζί με άλλους 3 συντρόφους στην Γ.Α.Δ.Α ώστε να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα τραγικά γεγονότα της Μαρφίν. Μετά τις καταθέσεις οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι, ο εισαγγελέας δεν μπορεί να τεκμηριώσει καμία κατηγορία καθώς τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ είναι ανύπαρκτα και η γελοιότητα της υπόθεσης αναδεικνύει το στήσιμο της σκευωρίας που κύκλοι του κράτους ενορχηστρώνουν από τότε. Οι διωκτικές αρχές του κράτους θα επανέλθουν στις 5-5-2013, ακριβώς 3 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της Μαρφίν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν και τη συναισθηματική φόρτιση και να παρουσιάσουν πιο εύκολα κάποιον ως αποδιοπομπαίο. Ο ανακριτής αποδίδει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα παραπέμποντάς τον σε τακτική δικάσιμο στις 9 Δεκέμβρη. Ο σύντροφός μας αρνείται τις κατηγορίες κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από την δικογραφία, από καταθέσεις μαρτύρων, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Το κράτος και τα σκυλιά του ας γνωρίζουν οτι κανένας σύντροφός μας δεν είναι μόνος του, οτι δεν μας φοβίζουν αλλά μας καταδεικνύουν το δικό τους φόβο για τις ιδέες μας και την κοινωνική επανάσταση που έρχεται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ 
       ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ

lib_thess@hotmail.com                      libertasalonica.wordpress.com

4-12-2013

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 4, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League