Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Νοέμβρη.

Ο Σπύρος Στρατούλης κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 11-11 διεκδικώντας την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για την εκ νέου χορήγηση των αδειών του, τις οποίες λάμβανε κανονικά τα τελευταία 2 χρόνια.

Στην υπόθεσή του φαίνεται ξεκάθαρα όλη η φαιδρότητα του λεγόμενου σωφρονιστικού συστήματος καθώς και η αγαστή συνεργασία των θεσμικών φορέων του ελληνικού κράτους που ξεκινά από τους ανθρωποφύλακες περνά στους μπάτσους και απολήγει στην δικαιοσύνη. Η κατ’ ευφημισμό ”ανεξαρτησία” της δικαιοσύνης παρουσιάζεται στην αντιγραφή της πρότασης της αστυνομίας απο τον εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη του Σπύρου Στρατούλη με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Μια κατηγορία που στηρίζεται σε υποκλοπές της Ε.Υ.Π τηλεφωνικών συνομιλιών του με άτομα που δραστηριοποιούνται στο αναρχικό κίνημα της Θεσ/νίκης.

Η επιχείρηση των μηχανισμών καταστολής της ελληνικής δημοκρατίας στοχοποίησε συλλογικότητες συντρόφων, προσωπικές σχέσεις και ποινικοποίησε πολιτικές απόψεις. Είναι προφανές οτι άνθρωποι που είναι  χρόνια έγκλειστοι στα κολαστήρια της δημοκρατίας και παραμένουν αδάμαστοι θα έχουν προσωπικές επαφές με άτομα που συμμετέχουν στο αναρχικό κίνημα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες για την ελευθερία του ανθρώπου απ’ όλες τις μορφές καταπίεσης.

Ο Σπύρος Στρατούλης είναι γνωστός για την αγωνιστική του στάση καθώς με αξιοπρέπεια έδωσε το παρόν σε όλους τους ”εντός των τειχών”  αγώνες. Αυτή την μακρόχρονη αγωνιστική στάση δεν μπορεί να συγχωρήσει το κράτος, το οποίο τον εκδικείται μέσω της εκ νέου δίωξής του. Η απεργία πείνας του Σπύρου Στρατούλη είναι μια κραυγή ελευθερίας, μια εξεγερμένη αξιοπρέπεια που δεν τσακίζεται και δεν προσκυνάει. Απαιτούμε την άμεση δικαίωση των αιτημάτων του.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

4-12-2013

lib_thess@hotmail.com                                            libertasalonica.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 4, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League