Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Για τους απολυμένους στα Μετρόπολις

Το βράδυ του Σαββάτου 14/9 πραγματοποιήθηκε έξω από την κεντρική πύλη της Δ.Ε.Θ παρέμβαση των απλήρωτων απολυμένων εργαζομένων των καταστημάτων Metropolis καθώς και αλληλέγγυων. Ανοίχτηκε πανό μπροστα στα εκδοτήρια, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και πετάχτηκαν τριακάκια.Αιτία αυτής της επιλογής ήταν ότι στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης διοργανώνεται και το 9ημερο φεστιβάλ Mad North Stage Festival του Ανδρέα Κουρή.Ο συγκεκριμένος τσόγλανος χρεωστάει στους/στις απολυμένους/ες των καταστημάτων Metropolis περισσότερα από 600 χιλιάδες ευρώ από μισθούς και αποζημιώσεις – λόγος για τον οποίο έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών. Την ίδια στιγμή είναι υπόδικος για χρέη περίπου 1,4 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο (ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Metropolis για μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών).Φυσικά και δεν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα επηρέαζε τους διοργανωτές της Δ.Ε.Θ ή και τον ίδιο, καθώς ο τελευταίος συνεχίζει ανενόχλητος τη χλιδατη ζωή και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.Βιώνουμε μια συνθήκη όπου νοσοκομεία κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, σχολεία συγχωνεύονται, χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο της εκπαίδευσες και της υγείας πετιούνται στο δρόμο, απεργοί επιτάσσονται, καταλήψεις στέγης και πολιτικές καταλήψεις εκκενώνονται και όσοι αντιδρούν σε αυτά γνωρίζουν τη ολοένα και αγριότερη βία των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.
Την ίδια όμως στιγμή κάποιοι άλλοι βιώνουν ένα καθεστώς πλήρους ασυλίας. Οι ίδιοι μπάτσοι και δικαστές που με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να τσακίσουν τις εστίες κοινωνικής αντίστασης όπου αυτές εμφανίζονται, αφήνουν ένα ντόπιο μεγαλοαφεντικο με τόσα χρέη και καταδικαστικές αποφάσεις στη πλάτη του να κυκλοφορεί ανενόχλητο ανάμεσα μας συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο του.
Για ακόμα μια φορά λοιπόν το κράτος και οι μηχανισμοί του αποδεικνύουν το ξεκάθαρα ταξικό τους πρόσημο και τον κομβικό τους ρόλο στη διασφάλιση των συμφερόντων της τάξης των αφεντικών εις βάρος αυτών της εργατικής τάξης.Ακριβώς λοιπόν επειδή ξέρουμε ότι το δίκιο της τάξης μας δε θα μας το χαρίσει κανένας αλλά θα το διεκδικήσουμε οι ίδιοι και οι ίδιες στους δρόμους, οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Metropolis και οι αλληλέγγυοι διαμηνύσαμε στον κουρή πως σε όποια φιέστα και να στήσει (όσο κακόγουστη και κιτς κι αν είναι αυτή) θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 23, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League