Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Άμεση απελευθέρωση του Κ. Σακκά

sakkas_2Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς διανύει την 37η μέρα απεργίας πείνας. Επέλεξε αυτό το μέσο  πάλης, να διακινδυνεύσει δηλαδή την ίδια του τη ζωή για να κερδίσει την ελευθερία του. Αναγκάστηκε να το κάνει γιατί στην Ελλάδα του 2013 τα αυτονόητα έχουν πάψει να είναι τόσο αυτονόητα. Ή μάλλον το ολοκληρωτικό σύμπλεγμα κράτους – κεφαλαίου έχει βρει την χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσει τα νέα αυτονόητα, την κατάσταση εξαίρεσης. Αυτό το νέο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που τόσο έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους πάνω στο κοινωνικό σώμα επιβάλλει οι αναρχικοί να προφυλακίζονται για 30 μήνες καταπατώντας ακόμα και τους ίδιους τους νόμους τους, επιβάλλει οι εργαζόμενοι να παίρνουν μισθό 300 ευρώ μαύρα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να ζούνε παράνομοι κι εκτεθειμένοι απέναντι στις επιθέσεις ένστολων και μη φασιστών και να κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επιβάλλει οι τοξικομανείς να δέχονται καψόνια μεταφερόμενοι στα ίδια στρατόπεδα συγκέντρωσης για υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις, οι οροθετικές να διαπομπεύονται και οι τρανς να προσαγάγονται στα αστυνομικά τμήματα απλά επειδή είναι τρανς. Η λίστα ολοένα και διερύνεται.

Ο Κώστας Σακκάς είναι προφυλακισμένος 2,5 χρόνια χωρίς δίκη επειδή επέλεξε να πολεμήσει αυτό το σάπιο κοινωνικό σύστημα, τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου. Θα μπορούσε να είναι νονός και τοκογλύφος που έχει χρυσαυγίτες μπράβους και καταδικάζεται σε 11,5 χρόνια φυλάκιση αλλά αποφυλακίζεται (περίπτωση Καραμπέρη με πρωτοπαλίκαρό του τον ναζιστή βουλευτή Γρέγο). Θα μπορούσε να είναι αξιωματικός της δίωξης ναρκωτικών και ταυτόχρονα πρεζέμπορος που προφυλακίζεται για 6 μήνες κι αποφυλακίζεται με βούλευμα. Θα μπορούσε να είναι φασίστας , να μαχαιρώνει μετανάστες και να καίει τα μαγαζιά τους και να αφήνεται ελεύθερος. Ο Σακκάς όμως διάλεξε να είναι αναρχικός και η αξιοπρέπεια αυτής της επιλογής του αντικατοπτρίζεται πλήρως στον αγώνα που δίνει.

Ο Κώστας Σακκάς θα νικήσει όχι μόνο γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του αλλά επειδή έχει με το μέρος του κι ένα μεγάλο και διογκούμενο κίνημα αλληλεγγύης. Αυτές τις μέρες που κρίνεται η τύχη του συντρόφου μας το κίνημα πρέπει να φανεί πιο αποφασιστικό, διευρυμένο και αποτελεσματικό από ποτέ. Επειδή όμως το ημιφασιστικό σύμπλεγμα κυβέρνησης – δικαστικής εξουσίας φαίνεται αδίστακτο υποψιαζόμαστε ότι ίσως μια δήθεν αναγκαστική λύση πέσει στο τραπέζι: η αναγκαστική σίτιση. Για να προλάβουμε τυχόν φαεινές ιδέες του επισημαίνουμε ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο και τους προειδοποιούμε: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Κ. ΣΑΚΚΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11/7 12 μμ ΚΑΜΑΡΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 10, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League