Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση «Κρίση, πολιτική συγκυρία & οργανωμένη αναρχική απάντηση»

Καταρχάς ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, και ειδικότερα τους συντρόφους που ταξίδεψαν από την Αθήνα και την Πάτρα, για να είναι μαζί μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις – εισηγήσεις των τριών ομάδων που συμμετείχαν στο πάνελ. Η εισήγηση μας, προσπάθησε να καλύψει το σύνολο των θεματικών της εκδήλωσης, αναλύοντας την κρίση και περιγράφοντας την πολιτική συγκυρία υπογραμμίζοντας την ανάγκη συγκρότησης αναρχικής οργάνωσης για την συνολική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.
Η εισήγηση των Αναρχικών για την Κοινωνική Απελευθέρωση, σκιαγράφησε όψεις της οργανωτικής έκφρασης των αναρχικών, αναβαθμίζοντας την συζήτηση γύρω από την αναγκαιότητα οργάνωσης του αναρχικού κινήματος, ενώ η εισήγηση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Πάτρας [No Man’s Land], έριξε το βάρος στην ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας, και την ανάγκη δημιουργίας ενός αναρχικού προγράμματος πάλης.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε κείμενο από την αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω, ενώ υπήρξαν και ατομικές τοποθετήσεις στα πλαίσια του διαλόγου και από άτομα της κατάληψης της Terra Incognita, μετά από πρόσκληση που αποστάλθηκε σε όσες συλλογικότητες συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της 2ας Μάρτη στην Αθήνα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αρκετές τοποθετήσεις και ερωτήσεις κατατέθηκαν, σε σχέση με τους όρους λειτουργίας μιας αναρχικής οργάνωσης, την εργαλειακή χρήση της μαρξικής θεωρίας, τη φιλοσοφική δεξαμενή του αναρχισμού καθώς και επίκαιρα πολιτικά ζητήματα.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι το επόμενο βήμα του διαλόγου επί του θέματος της οργανωμενης αναρχικής απάντησης είναι η πανελλαδική συνάντηση του Σεπτεμβρίου. Ευελπιστούμε η εκδήλωση μας να συνεισέφερε στον διάλογο και να βοήθησε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αναρχικής οργάνωσης να κάνει ένα βήμα παραπέρα στην ανακάλυψη των υλικών και των εργαλείων συγκρότησης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 29, 2013 by in Ανακοινώσεις.

Member of The Internet Defense League